spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Poliția in acțiune. IAȘI,HÂRLĂU,ŢIGĂNAŞI.

Mai multe articole

La data de 20 iunie a.c., au fost desfăşurate noi acţiuni punctuale, pe raza judeţului Iaşi, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de COVID 19.

Astfel, poliţiştii, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au acţionat, pe raza întregului judeţ, acţiunile vizând, în special, verificări la obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat. 

În acest context, poliţiştii au verificat 21 de societăţi comerciale şi 160 de obiective şi locaţii de interes, fiind legitimate 450 de persoane. 

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2.

Reamintim necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, păstrarea distanțării fizice de alte persoane, evitarea locurilor aglomerate.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.

În data de 20 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 115 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 290 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.

Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 7 acțiuni și s-a intervenit la 117 evenimente, dintre care 112 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 28 de infracţiuni. 

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 292 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 129.980 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 44 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

ACŢIUNE  A POLIŢIŞTILOR LA ŢIGĂNAŞI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 20 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

În cadrul acţiunii au fost controlate 16 unităţi economice şi au fost verificate 28 de autoturisme, fiind legitimate 57 de persoane. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.700 de lei, dintre care 17 conform Legii nr. 61/1991, 12 conform Legii nr. 55/2020, 5 conform O.U.G. nr. 195/2002 şi 3 conform altor acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere. 

Exemple:

1. Un bărbat de 41 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reţinut permisul de conducere, deoarece a fost depistat conducând un autoturism, pe raza comunei Ţigănaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale rezultând o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

2. Un bărbat de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 984/2005, deoarece a oferit spre vânzare două cabaline, fără a deţine documente sanitar-veterinare.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA HÂRLĂU PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 19 iunie şi 20 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Popricani au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

În cadrul acţiunii au fost controlate 28 de societăţi comerciale şi au fost verificate 37 autoturisme şi 23 atelaje hipo, fiind legitimate 112 persoane. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.795 de lei, dintre care 12 conform O.U.G. nr. 195/2002, 12 conform Legii nr. 61/1991 şi una conform Legii nr. 55/2020.

Exemple:

1. Doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece au provocat scandal pe drumul public din comuna Gropniţa.

2. Un bărbat de 45 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reţinut permisul de conducere, deoarece a fost depistat conducând un autoturism, pe raza comunei Deleni, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale rezultând o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți