spot_img
sâmbătă, februarie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

SC Servicii Publice Iași (SPI) SA continuă activitatea de toaletare a arborilor din Municipiul Iași.

Mai multe articole

Astfel, miercuri, 12 mai, angajații municipalității vor acționa în zona străzilor Strămoșilor nr. 43, Dr. Emil Savini nr. 7 și 8, Ciurchi nr. 2 și Vitejilor nr. 14, bulevardului Alexandru cel Bun nr. 8 și aleii Tudor Neculai nr. 13. Aceștia vor avea în vedere și zonele cu stâlpi de iluminat, semne de circulație, semafoare și camere de supraveghere, precum și mai multe asociații de proprietari. Intervențiile SPI au loc la solicitarea Primăriei Municipiului Iași, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” și asociațiilor de proprietari.Angajații municipalității vor face lucrări de eliminare a ramurilor uscate și lucrări de toaletare în verde în vederea formării și echilibrării arborilor (toate lucrările prevăd îndepărtarea a maxim 25% din coroana arborilor). Prin aceste acțiuni se încearcă și îndepărtarea vegetației care obturează vizibilitatea semnelor de circulație.

Concret, ramurile uscate vor fi tăiate de la bază, iar cele verzi vor fi scurtate cu maxim 25% din lungime. Tăieturile vor fi făcute oblic și vor fi sigilate cu vopsea ecologică pentru a preîntâmpina apariția dăunătorilor și uscarea arborilor. Toaletările se fac cu ajutorul platformelor cu braț ridicător, cu motofierăstraie și cu alpiniști utilitari, iar crengile rezultate vor fi transportate în depozitul SPI cu autobasculante.

În situația în care apar urgențe (ramuri rupte, arbori înclinați / rupți / putrezi / cu pericol de prăbușire), echipele SPI vor acționa în vederea eliminării pericolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți