spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Reîntoarcerea la școală: bucurie sau frică?

Mai multe articole

Începând cu data de 10 mai, elevii botoșăneni s-au reîntors la școală, în format fizic. Deși revederea cu colegii a fost motiv de bucurie, pentru mulți elevi, întâlnirea cu profesorii după o lungă perioadă petrecută în online a fost mai puțin așteptată.
Daniel Botezatu, noul inspector școlar general al ISJ Botoșani a organizat, cu acest prilej, o videoconferință în care solicită și sugerează profesorilor să fie îngăduitori cu elevii în perioada de acomodare, iar evaluările scrise să nu depășească numărul de două într-o zi și să nu fie date în zilele de luni sau vineri ale săptămânii.
”Suntem foarte fericiți să vedem o poziție foarte aplicată la realitatea pe care o trăim în aceste zile comunicată exemplar de IȘJ, către directorii tuturor unităților școlare din județ.
Consiliul Județean al Elevilor transmite către cei pe care îi reprezintă că nu va trece cu vederea niciun act de intoleranță și va acționa prompt astfel încât integritatea morală a tuturor elevilor din județul Botoșani să fie respectată având în vedere revenirea bruscă la școală. Reîntoarcerea la ritmul alert pe care școala îl impune trebuie să se facă etapizat, fără a suprasolicita elevii , lăsându-i să se bucure de reîntoarcerea în bănci fără presiunea bine cunoscută a goanei după note, specifică fiecărui final de semestru.”, declară Eduard-Alexandru Ungureanu, vicepreședinte al structurii.


”Această pandemie este, într-adevăr, o situație fără precedent, atât pentru noi, elevii din generația actuală, cât și pentru cadrele didactice din sistemul educațional. Școala online nu a fost deloc o perioadă doar roz, așa cum nici reîntoarcerea bruscă la școală nu este. Solicităm înțelegerea și spirjinul profesorilor, pentru a trece împreună peste greutățile prin care am trecut și pentru a umple golurile din materia predată într-o modalitate atipică. Testele grele susținute pe nepusă masă, ascultările, o cantitate exorbitantă de teme nu ne vor pune bazele pe care nu am reușit să le clădim până acum, ci doar vor aduce stări de neliniște, anxietate, stres, stări cu care mulți elevi deja se confruntă din cauza șirului interminabil de schimbări neașteptate.”, este mesajul unui alt elev reprezentant, Ecaterina Pînzariu, vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți