spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Piețe și magazine luate la verificat de inspectorii DSP și DSVSA (video)

Mai multe articole

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică și cei din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat controale în piețele, supermarket-urile și abatoarele, din județul Botoșani, în perioada dinainte de sărbătorile Pascale, pentru identificarea neconformităților și evitarea unor posibile îmbolnăviri în rândul consumatorilor.

Medicul Monica Adăscăliței, director executiv al DSP, a declarat în cadrul conferinței de presă, desfășurată marți la sediul Instituției Prefectului județului Botoșani, că „serviciul de control pe sănătate publică din cadrul DSP Botoșani desfășoară activități tematice de control care vizează conformitatea suplimentelor alimentare și ale alimentelor cu adaos de vitamine și minerale, cât și conformitatea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă din mediul urban, stații de tratare și distribuire a apei. Serviciul de permanență din cadrul DSP Botoșani va funcționa 24/24 de ore și orice problemă din punct de vedere medical și sănătate publică va fi monitorizată de DSP.”                    

De asemenea, prezent la conferința de presă a fost și directorul adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Botoșani, Ovidiu Airimițoaei, care a declarat că și inspectorii sanitari au intensificat controalele în ultimele săptămâni.

Au fost astfel efectuate un număr de 105 controale, în urma cărora au fost aplicate amenzi, în valoare totală de 6.000 de lei.

„Personalul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și-a intensificat activitatea în vederea asigurării controalelor. Acestea au fost intensificate tocmai pentru a preveni ajungerea la vânzare pe piață a unor produse care pot pune sub semnul întrebării sau în pericol sănătatea consumatorului. Prin atribuțiile DSVSA și ale personalului urmărim starea de sănătate a animalelor pe tot parcursul anului, deoarece doar de la animale sănătoase putem obține produse sănătoase pentru consum. Dar cu specificul acestor zile, când produsele de origine animală, miel, ouă, produse lactate, ca și cantități sunt mult crescute s-au intensificat și aceste controale. Suntem un județ cu cinci abatoare. Avem posibilitatea sacrificării mieilor în abator și posibilitatea ca cei care își cresc animalele să își valorifice la nivel de unități autorizate DSVSA prin sacrificarea acestora în abator. Conform legislației, ca derogare în această perioadă ar fi fost și posibilitatea amenajării unor centre temporare de sacrificare a mieilor, însă nu am primit nicio solicitare în acest sens, neavând tradiții în organizarea acestor centre. Referitor la numărul de controale, în această perioadă s-a efectuat un număr de 105 controale. Mă refer pe tot lanțul alimentar, de la unități de producere a alimentului, carmangerii, măcelării, depozite de produse animală sau nonanimală”, a declarat Ovidiu Airimițoaei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți