spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Președintele partidului Phralipe al romilor îl acuză pe primarul municipiului Botoșani de discriminare. La nivelul Poliției a fost înregistrată și o plângere

Mai multe articole

Inspectoratul de Poliție Județean a fost sesizat, în urmă cu câteva zile, printr-o plângere efectuată de președintele partidului Phralipe al romilor, cu privire la mai multe mesaje postate pe pagina oficială a primarului municipiului Botoșani, prin intermediul cărora s-ar induce aspecte de discriminare.

Florin Nicoi, președintele partidului Phralipe a romilor din Botoșani, a întocmit o plângere pe care ulterior a înaintat-o Inspectoratului de Poliție.

În reclamație Florin Nicoi invocă faptul că „aproximativ în data de 2 februarie 2022, pe pagina oficială Cosmin Andrei (primarul municipiului Botoșani) a apărut un articol prin care îndeamnă comunitatea majoritară la ură și violență. Totodată, prin comportamentul de zi cu zi în relația cu cetățenii de etnie romă are o atitudine abuzivă și rasistă. Vă rog să luați la cunoștință și, totodată, să îi aduceți aminte domnului primar Cosmin Andrei că a intrat în vigoare legea Antițigănismului, publicată în Monitorul Oficial nr. 80 din 5 ianuarie 2021 (art. 1, lit. A, lit. B) și art. 3. Vă mulțumesc”.

Florin Nicoi a fost unul dintre contracandidații actualului edil la funcția de primar al municipiului Botoșani, în anul 2020.

Cu privire la cele sesizate, reprezentanții IPJ Botoșani declară că „la nivelul Poliției municipiului Botoșani a fost înregistrată o sesizare privind mai multe mesaje postate în spațiul public, prin intermediul cărora s-ar induce aspecte de discriminare referitoare la o comunitate minoritară din municipiul Botoșani. Polițiștii desfășoară activități pentru verificarea aspectelor sesizate și luarea măsurilor legale, dacă se va impune acest lucru”.

Potrivit Deliei Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ, verificările sunt abia în fază incipientă, motiv pentru care persoanei bănuite de comiterea faptei, adică primarul Cosmin Andrei, îi va fi adusă la cunoștință situația abia după și dacă vor rezulta date că a fost „comisă vreo faptă de natură penală sau contravențională”.

„Dacă se confirmă aspectele sesizate și fapta întrunește elementele constitutive ale vreunei contravenții sau infracțiuni, persoana bănuită va fi înștiințată”, adaugă Delia Nenișcu.

„Câteva cadre cu locuințele sociale din Centru Vechi, aflate în administrarea S.C. Locativa S.A. Îmi susțin decizia de a elibera zona emblematică a orașului de locuințe sociale. Botoșănenii merită un Centru Istoric”, se arată în postarea publicată de Cosmin Andrei.

Mai mulți cetățeni sprijină, prin comentarii, inițiativa edilului. „Păcat, și-au bătut joc de aceste locuințe acești așa-ziși locatari. Mult succes domnule primar”, scrie o femeie, susținându-l pe oficial.

Un altul a scris că, „Duceți-i la baia centrală și în loc de apă caldă băgați gaz pe instalație”.

Primarului Cosmin Andrei i-a fost solicitat un punct de vedere cu privire la această situație, însă a refuzat să comenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți