spot_img
duminică, decembrie 10, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

22 de percheziții domiciliare efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate.FOTO

Mai multe articole

Ieri, 9 februarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au organizat și executat o acțiune, care a vizat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, folosirea de acte falsificate, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi spălarea banilor.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că grupul infracţional organizat ar fi acţionat din anul 2017, cu preponderenţă în judeţele Iaşi, Neamţ şi Bacău și ar fi sustras, pe timp de noapte, utilaje agricole şi autoturisme de pe teritoriul statelor Uniunii Europene (Italia, Franţa), de la diferite persoane fizice sau juridice.

Ulterior, aceştia, direct sau prin interpuşi, ar fi introdus utilajele/autoturismele în România, după ce, în prealabil, ar fi falsificat actele/documentele de proveniență/de proprietate ale acestora şi le-ar fi comercializat, către diverse persoane fizice/juridice interesate.

Documentele falsificate ar fi fost prezentate autorităţilor din România, în vederea trecerii frontierei de stat şi ulterior înmatriculării/autentificării utilajelor/autoturismelor, după ce, în prealabil, ar fi fost modificate (şterse și reinscripționate) seriile de șasiu.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 1.500.000 de euro.

În cadrul acţiunii, la data de 9 februarie a.c., au fost efectuate 22 de percheziţii domiciliare, în județele Iași, Neamţ si Bacău, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor și/sau la imobilele unde existau date că s-ar afla bunuri, obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 30.000 de lei, 5 permise auto falsificate, cărţi de identitate autoturisme în alb, provenienţă Italia, 22 de autoturisme, 17 tractoare şi utilaje agricole, 2 motociclete, toate în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro.

Totodată, 13 persoane au fost conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus faţă de 4 persoane măsura reţinerii, pentru 24 de ore şi faţă de 9 persoane măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În cursul zilei de astăzi, persoanele cu privire la care s-a dispus măsura reținerii vor fi prezentate Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Bacău, I.P.J. Iaşi, I.T.P.F. Iaşi, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, jandarmi din cadrul I.J.J. Iaşi şi Brigăzii de Jandarmi Mobile Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți