spot_img
miercuri, februarie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Lotul 2 al Drumului Strategic a fost predat constructorilor.FOTO

Mai multe articole

Consiliul Județean, în prezența reprezentanților dirigintelui de șantier, ai proiectantului și ai instituțiilor avizatoare, au predat constructorilor amplasamentul Lotului 2 al Drumului Strategic, Răuseni – Hlipiceni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282). 

„Este un moment pe care cu toții îl așteptam – finalizarea sarabandei de contestații de la Lotul 2 al Drumului Strategic și predarea amplasamentului constructorului. Așa cum am mai spus, Drumul Strategic este principala mea prioritate, drept dovadă fiind faptul că de când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean, împreună cu echipa de conducere și cu specialiștii instituției implicați în acest proiect, am făcut tot ce este omenește și legal posibil, să ajungem cât mai repede la acest moment. Practic, de astăzi, curg cei doi ani în care constructorul de pe Lotul 2 va trebui să termine lucrările pe care le-a contractat. Este un termen maximal pe care și l-a asumat, la fel ca și promisiunea că va face un drum de calitate, care să reziste peste ani”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. 

La rândul său, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani care are în atribuții coordonarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri, a subliniat importanța acestei axe rutiere și le-a cerut constructorilor implicare maximă pentru a realiza investiția la cele mai înalte standarde. „Mai am o rugăminte la constructori: în cazul în care au nevoie de forță de muncă să apeleze la primarii din zonă pentru a găsi cele mai bune soluții. Avem oameni și ar fi păcat să nu folosim forța de muncă locală”, a declarat Dorin Birta.

În acest context, Doina Federovici a solicitat constructorului să abordeze lucrarea concomitent din mai multe puncte. Reprezentantul asocierii care va realiza cei peste 50 de kilometri de drum a afirmat că va împărți Lotul 2 în trei sectoare și lucrările vor începe concomitent la Hănești, Trușești și Răuseni. 

Lotul 2 din Drumul Strategic este în lungime de 51,194 kilometri, din care aproximativ 32 de kilometri sunt din piatră, iar restul au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară, a cărora stare este rea și mediocră. Valoarea la care asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom și-a adjudecat licitația este de 208.355.380,47 lei cu TVA.

Pe 12 mai, Consiliul Județean a predat constructorilor loturile 1 și 3 ale Drumului Strategic. Pe cele două loturi se lucrează deja, constructorii fiind determinați să termine lucrarea în termenele pe care și le-au asumat. 

Valoarea totală a proiectului Drumului Strategic, care include și celelalte cheltuieli – proiectare, dirigintare, taxe, TVA, etc – este de 475,5 milioane lei. Din această sumă, contribuția CJ este o treime, mai exact 158 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți