spot_img
miercuri, decembrie 6, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cezar Baciu, consilierul care a votat alături de PNL bugetul municipiului Iași, a fost exclus din partid.

Mai multe articole

Bugetul municipiului Iași pentru anul 2021 a fost adoptat in cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Local. La cea de-a treia încercare de a vota bugetul pentru anul 2021 au participat doar 20 din cei 27 consilieri ai Consiliului Local. Printre cei care au votat pentru adoptarea bugetului s-a numărat și Cezar Baciu, consilier USR PLUS care nu a respectat indicația transmisă de conducerea formațiunii din care face parte, aceea de a nu vota bugetul. 

Votul pozitiv a fost dat de cei 11 consilieri PNL, doi consilieri PMP şi un consilier USR PLUS. Pentru a primi aviz pozitiv, bugetul propus pentru anul 2021 avea nevoie de 14 voturi, fapt care nu s-a întâmplat la şedinţele anterioare.
În urma votului „pentru” acordat de unul dintre consilierii USR PLUS, conducerea organizației Iași a decis ca acesta să fie exclus din partid, lucru care va duce, conform legii, la pierderea mandatului.

„Am avut discuţii cu mare parte dintre consilierii USR PLUS care au venit să îmi transmită faptul că li se interzice politic să voteze acest buget. Cu atât mai mult vreau să îi mulţumesc consilierului Cezar Baciu care a înţeles că nu o relaţie personală cu primarul municipiului Iaşi este importantă, ci o relaţie între rolul pe care îl are un consilier local şi cei care l-au votat. Jurământul pe care îl depui, „să îi slujeşti cu bună credinţă”, nu este o vorbă în vânt, este un lucru care va dăinui peste timp. Nu există în viaţa asta un alt lucru mai important pe care îl poate face un om politic decât să slujească comunitatea care l-a votat într-un mod demn. Motiv pentru care cred că acest consilier este un credincios comunităţii care l-a adus în Consiliul Local”, a mai declarat Mihai Chirica după adoptarea bugetului.

Ulterior, printr-o postare pe Facebook, Chichirau a menționat ca: “Cezar Baciu este consilierul local prin votul caruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totala a propunerilor “ formațiunii. “Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul”, a mai adăugat aceasta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți