spot_img
luni, aprilie 22, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Jurământul gărzilor elveţiene din 6 mai 2021.VATICAN

Mai multe articole

Din cauza actualei situaţii generată de pandemia de coronavirus, jurământul noilor recruţi ai Gărzii Elveţiene, din data de 6 mai, va avea loc fără prezenţa publicului extern, în acord cu actualele forme de protecţie – informează, într-un comunicat de presă, Corpul Gărzii Elveţiene Pontificale.

Cele 34 de gărzi elveţiene care, prin tradiţie, depun jurământul în data de 6 mai, vor avea alături doar părinţii şi rudele foarte apropiate (fraţi şi surori). De asemenea, la eveniment vor lua parte reprezentanţi ai Confederaţiei Elveţiene, reprezentanţi ai Fundaţiilor Gărzii Elveţiene şi ai Conferinţei Episcopale din Elveţia. Publicul extern nu este admis la eveniment, din cauza restricţiilor sanitare în contextul pandemiei de coronavirus.

Programul evenimentului de joi, 6 mai 2021, prevede celebrarea Sfintei Liturghii în bazilica San Pietro, cu începere de la ora locală 7.30 şi ceremonia de depunere a jurământului după-amiaza, la ora 17, în Curtea San Damaso sau, în caz de vreme rea, în Aula Paul al VI-lea din Vatican.

Momentul intens şi emoţionant al jurământului, cu mâna pe drapel şi cu trei degete de la mâna dreaptă spre cer, în semn de invocaţie a Preasfintei Treimi are loc după interpretarea imnurilor oficiale: cel al Statului Cetăţii Vaticanului şi cel al Confederaţiei Elveţiene.

Fiecare din cei 34 de halebardieri va jura în limba maternă să-l „slujească cu fidelitate, loialitate şi onoare pe Suveranul Pontif” chiar cu preţul vieţii. Onoarea şi fidelitatea reprezintă binomul care caracterizează cea mai mica armată încă de la înfiinţarea sa, în 1506, din voinţa papei Iuliu al II-lea.

Jurământul se depune pe 6 mai, o dată semnificativă pentru istoria Gărzii Elveţiene, ce aminteşte sacrificiul gărzilor elveţiene, din timpul confruntării din 6 mai 1527, când a avut loc jefuirea Romei (aşa numitul „Sacco di Roma”). Sacrificiul membrilor Gărzii Elveţiene a permis salvarea vieţii papei Clement al VII-lea.

SURSA: VATICAN NEWS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți