spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Rochia de mireasa: culori si semnificatii

Mai multe articole

Ziua nuntii este un moment magic pentru fiecare cuplu, care necesita luni de pregatire iar, alegerea rochiei de mireasa reprezinta un moment foarte important in viata fiecarei femei. 

In ziua cea mare, mireasa trebuie sa fie frumoasa, fericita, in cea mai buna forma,  adica, trebuie sa fie perfecta. 

Pe langa tendinte, alegerea rochiei de mireasa nu se face intamplator, ci depinde foarte mult de personalitatea, stilul si starea de spirit a  viitoarei mirese. De asemenea, ideal este sa alegi rochia de mireasa care te avantajeaza si se potriveste conformatiei tale, pentru ca stim bine ca exista zeci de croiuri si modele diferite: rochii 2 in 1, lungi sau scurte, tip printesa, din tulle, tafta, crep sau voal, tip sirena, mulate, clasice sau moderne. Probeaza mai multe modele pentru a-ti face o idee despre ceea ce ti se potriveste mai bine si atunci cand iti ramane gandul la un anumit model, te poti hotari sa o achizitionezi sau sa o faci pe comanda, pe dimensiunile tale, pentru a fi perfecta si a-ti veni perfect. Este foarte important, atunci cand vezi o rochie de mireasa, nu o cumpara din prima: probeaza, analizeaza, fa-ti poze sa vezi cum iti sta si daca esti convinsa cu adevarat ca este rochia la care te gandesti mereu si pe care ti-o doresti, achizitioneaz-o. 

Un alt aspect important in alegerea rochiei de mireasa consta in comoditate. Ca mireasa, vei fi mereu in centrul atentiei, vei fi foarte solicitata, vei dansa mult, iar toata actiunea se va concentra asupra ta.

De aceea, poarta o rochie ca sa arati minunat dar, totodata, sa te simti minunat.

Rochia de mireasa trebuie sa fie alba? 

Desi albul este non-culoarea traditionala a rochiilor de mireasa, istoria ne spune ca nu intotdeauna a fost asa. Spre exemplu, in Evul Mediu rochia de mireasa avea culorile curcubeului, predominau gaben, portocaliu si rosu, deoarece culoarea era influentata de credinta in zeul Soare Ra. 

Mai tarziu, prin anii 1500, culoarea rochiilor era albastru, prin anii 1600 rosu era specific rochiilor de mireasa, ca in 1700 sa predomine rochiile de mireasa roz purpuriu, pal- pastel. In aceasta perioada incep sa se poarte rochiile cu crinolina si corset. 

Legat de rochiile albe de mireasa, exista o mica povestioara, din vremea nuntii Reginei Victoria cu varul sau, din anul 1840. Regina Victoria a schimbat moda, imbracandu-se in alb. Ea este cea care a lansat trendul. Se spune ca Regina a ales albul pentru ca a vrut sa dovedeasca ceva poporului, “albul” era la vremea respectiva cea mai  ieftina culoare deoarece nu mai era nevoie de colorant la vopsire.

De aici, istoria rochiei albe de mireasa, astazi fiind non- culoarea preferata de majoritatea mireselor. Insa, nu peste tot in lume rochia de mireasa este alba. De exemplu, in China, albul este asociat cu doliul, asa cum este la noi negrul. 

In zilele noastre, tendintele s-au schimbat si multe mirese aleg sa combine traditionalul cu modernul, existand o gama mai larga de culori: alb-rece (cu reflexii de albastru sau gri), alb natural (nuanta mai calda de alb), crem/bej, ivory (culoarea fildesului), sampanie, alb-rose (tenta de roz plamaniu). 

Conform site-ului www.bemywhite.ro , semnificatia culorilor este: 

  1. Albul- natural poate fi considerat o alegere clasică. Femeile care au crescut în spiritul tradițional și preferă să se înscrie în tipare, aleg această culoare. Aceasta este o nuanță caldă ușor alterată de alb, americanii o numesc off-white. Albul natural este o nuanță discretă care conferă naturalețe. În ceea ce privește modelele, sunt preferate cele stil prințesă, voluminoase și lungi, precum și cele stil sirenă care pun în evidentă corpul feminin. Dacă nu te poți hotărî asupra nuanței, cel mai sigur este să o alegi pe aceasta.
  2. Albul rece este o nuanță de alb trident, electric, ce bate spre albastru sau gri. Se potrivește foarte bine brunetelor, cu tenul închis la culoare sau foarte bronzat. Daca ai un ten deschis sau o nuanță deschisă a părului, această culoare este de evitat deoarece o să dea impresia unei fețe palide.
  3. Crem/bejul este în general alegerea femeilor care vor să fie cochete, abordând un stil vintage. Dacă pielea ta este mai albă, atunci rochia de mireasă de aceeași nuanta nu va face decât să accentueze și mai tare paloarea feței. Pentru un ten mai deschis la culoare, o rochie crem/bej poate fi alegerea ideală. De regulă, aceste rochii sunt acoperite cu dantelă, incluzând detalii feminine precum mărgele, perle sau cristale. Se poartă rochiile care lasă umerii dezgoliți pentru a permite luminii să pună în evidență pielea fină a celei care o poartă.
  4. Șampania este o culoare foarte populară, plăcută și elegantă. Este,de asemenea, recomandată persoanelor cu tenul mai închis.
  5. Alb-rosé este văzut ca o nuanță romantică, fiind adesea alegerea femeilor visătoare și tandre. Nuanța se potrivește rochiilor de tip A-line sau chiar celor de tip prințesă. Sunt feminine, delicate și arată foarte bine când sunt asortate cu buchete de flori gingașe.
  6. Ivory este o nuanță de alb puțin mai închisă, și una din cele mai populare nuanțe la rochiile de mireasă. Este un alb mai strălucitor, cunoscută și drept ,,culoarea cojii de ou” sau ,,a lumânării”. Nuanțele calde de ivory au mai multe avantaje, printre care și faptul că ascund în mare parte defectele tenului, scot în evidență ochii căprui, verzi și negri și, de asemenea, se potrivește cu toate nuanțele de păr, cu excepția blondului foarte deschis. Un alt avantaj este faptul că adaugă un plus de distincție celei care poartă rochia, fiind știut că marile capete încoronate au purtat rochii de culoarea fildeșului.

Indiferent de modelul rochiei de mireasa sau de culoarea pe care o alegi, nu uita aspectul cel mai important: alege rochia care sa te reprezinte in totalitate, nu ceea ce este la moda sau in trend. Nunta este un eveniment unic, iar mireasa trebuie sa fie cu adevarat perfecta! 

Andreea Cujba, 

Velvet Queen Atelier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți