spot_img
sâmbătă, februarie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă.

Mai multe articole

Pe 23 aprilie creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă. Care sunt cele mai populare tradiții și superstiții de Sfântul Gheorghe pe care toți românii trebuie să le respecte. Ce vor păți cei care nu le vor respecta.

Superstiții de Sfântul Gheorghe, de 23 aprilie

Credincioșii îl sărbătoresc pe 23 aprilie pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Care sunt tradițiile și superstițiile care trebuie respectate pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe.

În primul rând, se spune că, se Sfântul Gheorghe, este recomandat să decorăm casa sau apartamentul cu plante specifice anotimpului de primăvară, precum crengile de stejar, de păr sau puteți alege chiar leușteanul. Care este semnificația din spatele acestui lucru? Din bătrâni, se crede că aceste plante au capacitatea de a alunga spiritele rele și bolile.Potrivit celor de la Știri din Lume, o altă superstiție care se respectă de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, este cea în care oamenii trebuie să se scalde într-o apă curgătoare, înainte de răsăritul soarelui. Dacă vor face acest lucru, românii vor fi sănătoși pe tot parcursul anului, iar problemele și supărările îi vor ocoli. Obiceiul mai spune că pe data de 23 aprilie nu este bine să aruncăm gunoiul, ci să-l punem la rădăcina pomilor, deoarece aceștia vor da roade bogate.

Ce alte tradiții trebuie respectate de Sfântul Gheorghe

Tradițiile străvechi spun că, în ziua de Sf. Gheorghe, românii care seamănă busuioc dimineața, înainte de răsărit, sunt lăudați și priviți cu ochi buni de toată lumea și vor avea parte de mult succes în viață. Mai mult de atât, nu trebuie să dormi în această zi, deoarece se spune că cine doarme în această zi va lua somnul mieilor şi tot anul se va simți apatic.

O altă superstiție vine din mediul rural. Pe vremuri, fetele nemăritate obișnuiau să împletească cunune verzi pe care le împrăștiau pe ulițele din sat. Se spunea că dacă băieții pe care îi plăceau călcau pe aceste cunune, acesta era un semn de bun augur. În ce sens? Domnișoarele urmau să se mărite în anul acela cu alesul inimii lor.

Cât privește femeile mai bătrâne din sat, gospodinele scoteau afară sculele de țesut, deoarece se prevestea faptul că e benefic să răsară soarele peste ele. Dacă se întâmpla acest lucru, femeile aveau spor tot anul și mult belșug în casă și gospodărie.

Sursa : playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți