spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Biserica ,,Sfântul Gheorghe” va fi terminată mai repede!

Mai multe articole

In acest moment s-a ajuns la un stadiu de 50% finalitate, dupa ce lacătul s-a pus pe ușa bisericii în luna august a anului trecut.

Ieri, primarul Cosmin Andrei, a efectuat o vizită de lucru direct pe șantier pentru a vedea ce s-a realizat dar mai ales, care care este termenul de finalitate al proiectului. A fost întâmpinat la Biserică de părintele protopop Petru Fercal, care a binecuvântat lucrările la biserica ,,Sfântul Gheoghe” Botoșani la invitația părintelui Dumitru Mateciuc.

„Aveam această obligație morală să reabilităm Biserica Sfântul Gheorghe, lucru pe care îl facem și cu ajutorul părintelui care este aici și a tuturor celor implicați iar cu promisiunea constructorului anul acesta va fi gata acest edificiu și îl vom putea păstra pentru 100 de ani, nu părinte?”, a declarat primarul Cosmin Andrei.


  
„Constructorul a spus 50 de ani, dar cred că la ce lucrări s-au făcut, cred că vor rezista până la a doua venire. Oricât de îndepărtat ar fi. Doar la acoperiș o să mai intervină, noi vom fi oale și ulcele atunci pentru că are garanție cel puțin 100 de ani, îl vor schimba urmașii noștri. Dar la structură și rezistență, nu cred că se va mai interveni, oricât de mare cutremur ar fi, s-a lucrat extrem de bine” a adaugat Dumitru Mateciuc, preot paroh Biserca Sfântul Gheorghe.

„Avem în spate o istorie, iar tinerii noștri trebuie să cunoască trecutul, dragostea pentru Dumnezeu și față de țară, să le insuflăm lucrul acesta și de drag pentru cultură dar și pentru duhovnicie, plus de dragoste între oameni. Să fie frumos, să comunicăm bine și în orice împrejurare să ne simțim bine, ocrotiți de Dumnezeu”, a mai spus Petru Fercal, părinte protopop.


 
Firma ce a preluat lucrările garantează ca undeva între lunile septembrie/octombrie, biserica va fi iarăși deschisă comunității Botoșănene cât și turiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți