spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Scrisoare către avocatul poporului din partea reprezentantului romilor din Botoșani! DOCUMENT

Mai multe articole

Partidul “Phralipe”al Romilor din Judetul Botosani prin Presedinte, NICOI Florin, solicită doamnei Prof. Univ. Doctor RENATE WEBER, să atace la Curtea Constitutională a României, legea pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului din anul 2004, nr 373/24 sept.

Acesta invocă următoarele motive:

Legea a fost criticată de comisia de la Venetia (a se vedea Documentul care este public); CNCD din România a apreciat că: legea este discriminatorie pentru minoritățile nationale.

Din punct de vedere legal, legea este neconstituțională şi încalcă grav: art37 si art53 din Constitutia României.

Legea impune minorităților naționale dublu standard, care a creat,Inechitate si Deviantă în interiorul minoritătii romilor.

Legea nr.164/1992, o lege constituțională a fost modificată Neconstituțional la Initiativa Deputatului PAMBUCCIAN Varujan, Presedintele Grupului Parlamentar al Minoritatilor Nationale, in complicitate cu Deputatul PAUN Nicolae care a fost Presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului al Cultelor si Minoritatilor Nationale pana in anul 2016.

În scopuri personale si rau intentionate care au lezat prin starea precara al romilor din Romania cat si alte aspecte socio-politice .Totodata amintesc ca ambii Deputati mai sus mentionati s-au folosit de influenta pe care o aveau şi pe baza voturilor minorităţilor nationale au negociat cu majoritatea parlamentară modificările neconstitutionale de la art 4, legea 373/2004 numai alin 3 si punctul 4.

Se mai menționează și nuanțează că, conform ConstitutieiRomanieiArt1,pct, 5(In ROMANIA,respectarea Constitutiei,asuprematiei sale si a legilor este obligatorie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți