spot_img
miercuri, februarie 21, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Șofer cu alcoolemie de 1,23mg/l bucuros că a fost tras pe dreapta.FOTO

Mai multe articole

Acțiune comuna a polițiștilor rutieri cu reprezentații RAR.

La data de 24 iulie 2021, polițiștii rutieri, împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică și reprezentanți ai Registrului Auto Român, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru identificarea conducătorilor auto și a motocilștilor care încalcă normele rutiere.

În urma activităților desfășurate au fost verificate 87 de autovehicule, iar în urma nereguililor constatate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei. 

De asemenea, au fost reținute patru certificate de înmatriculare și un permis de conducere. 

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra pericolelor la care se expun conducătorii auto care consumă alcool și se urcă la volan, precum și a celor care nu respectă regulile de circulație sau regimul legal de viteză. 

Este, de asemenea, important ca și pietonii să respecte normele legale privind deplasarea pe drumurile publice, iar părinții să supravegheze minorii pe timpul deplasării. 

 *În această lună, în județul Botoșani s-au produs 37 de accidente rutiere, iar în 5 dintre cazuri conducătorii auto se aflau sub influența băutuilor alcoolice. 

*În acest weekend, în județul Botoșani, doi minori de 10 și 8 ani au fost victime ale unor accidente rutiere, fiind surprinși și accidentați în timp ce au traversat neregulamentar strada. În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influențând în mare măsură producerea accidentelor, întrucât alcoolul reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și a auzului conducătorilor de autovehicule. 

De multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. 

Contravenția de conducere sub influența alcoolului atrage aplicarea unei amenzi cuprinse între 1305 și 2.900 de lei, dar și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fără drept de circulație.

Atunci când, în urma recoltării probelor biologice se constată o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, vorbim de existența unei infracțiuni pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani. 

Refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani. 

Exemplu:

În data de 14 iulie a.c., polițiștii rutieri au oprit pentru control, în zona unei stații de alimentare  cu carburant, de pe Bulevardul Mihai Eminescu, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Bălușeni.  

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Deși în stare avansată de ebrietate, bărbatul a realizat pericolul la care s-a expus, atât pe el cât și pe ceilalți participanți la trafic și le-a mulțumit polițiștilor că l-au oprit, evitând astfel producerea unor evenimente nedorite. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți