Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeComunicateDotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Published on

spot_img

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” Dorohoi și „Sfântul Stelian” Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

În cadrul proiectului, în funcție de nevoile identificate la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”, Școala Profesională Specială „Ion Pillat” și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, se achiziționează materiale didactice, echipamente pentru laboratoarele de informatică (inclusiv echipamente TIC), echipament digital pentru dotare laborator, mobilier pentru dotarea sălilor de clasă, materiale specifice și materiale didactice. 

„Acordăm o importanță maximă învățământului special din județ. Gândim proiecte, fie ele cu finanțare europeană, fie guvernamentală sau din bugetul propriu, pentru a asigura un cadru optim de dezvoltare a copiilor din sistem. Suntem lângă copiii cu nevoi speciale și lângă familiile lor și îi ajutăm cu ceea ce putem, astfel încât să dobândească un minim de competențe profesionale care să-i ajute să se integreze mai bine în societate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Până în prezent, s-au realizat dotările pentru atelierele de croitorie de la cele două școli speciale, au fost achiziționate echipamentele de sport pentru recuperare fizică și materialele didactice necesare Școlii Speciale „Ion Pillat” și materiale terapeutice pentru Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională. De asemenea, s-au încheiat contractele de livrări pentru dotarea cabinetului de terapie și a camerei senzoriale de la Școala „Ion Pillat” Dorohoi, precum și furnizarea de mobilier pentru toate cele trei instituții subordonate Consiliului Județean Botoșani. 

În cadrul proiectului au fost scoase la licitație achizițiile de echipamente digitale, a testelor de citire pentru ciclul primar, a cardurilor metaforice terapeutice, precum și dotările pentru atelierele de mecanică și construcții de la Școala „Ion Pillat” Dorohoi. Valoarea totală a acestor achiziții în curs de realizare se ridică la 675 de mii de lei.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă

 PNL depune sesizare la Biroul Electoral Județean pentru încălcarea legii electorale de către candidați PSD. FOTO

Astăzi, secretarul general al PNL Filiala Botoșani, Voicu Ionuț, a depus o sesizare la Biroul Electoral Județean, acuzând mai mulți candidați PSD de încălcarea prevederilor legale referitoare la campania electorală.