Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeDe interesIonela Aiftincă, PNL: Partea interesantă din propunerea d-nei Federovici este că a...

Ionela Aiftincă, PNL: Partea interesantă din propunerea d-nei Federovici este că a început să ia în considerare schimbarea echipei de la CJ.

Published on

spot_img

Avocatul Ionela Aiftincă răspunde declarației Doinei Federovici: “Propunerea de pact este o manevră electorală”

Avocatul Ionela Aiftincă, candidată pe listele Partidului Național Liberal pentru funcția de consilier județean în Botoșani, a răspuns recent declarației Doinei Federovici, criticând propunerea acesteia de semnare a unui pact de exercitare a funcției publice cu bună credință.

Ionela Aiftincă a subliniat că propunerea de semnare a unui pact nu are nicio valoare juridică, deoarece buna credință este deja o obligație legală a aleșilor locali, reglementată de art. 222 din OUG 57/2019. Aiftincă a interpretat această propunere ca fiind o manevră electorală, similară cu asfaltările realizate în ultima perioadă, pe care le consideră neserioase.

Aiftincă a afirmat că proiectele cu finanțare europeană aflate în implementare nu pot fi decât continuate, subliniind că echipa PNL este formată din oameni responsabili. Ea a calificat ideea că aceste proiecte ar putea fi stopate de o altă echipă drept jignitoare și neserioasă. De asemenea, a evidențiat că propunerea Doinei Federovici este menită să păcălească electoratul, inducând o percepție nerealistă asupra echipei PNL.

Asfaltările și alte manevre electorale

Aiftincă a menționat asfaltările recente, afirmând că, deși sunt necesare, momentul în care au fost realizate sugerează intenții electorale. “Partea interesantă din propunerea dnei este că a început să ia în considerare schimbarea echipei de la CJ,” a adăugat ea.

Întrebări pentru administrația actuală

Avocatul a adresat câteva întrebări critice membrilor actualei administrații:

  • De ce nu s-a vorbit nimic despre nerealizările acestui mandat?
  • De ce nu au ieșit să facă un bilanț al realizărilor și nerealizărilor?
  • De ce Botoșaniul rămâne printre ultimele județe ca nivel de dezvoltare?

Declarația Ionelei Aiftincă subliniază importanța responsabilității și transparenței în administrația publică. Ea a criticat dur propunerea de pact a Doinei Federovici, interpretând-o ca pe o manevră electorală și a subliniat că echipa PNL este angajată să continue proiectele în desfășurare și să aducă dezvoltare județului Botoșani. Aiftincă a îndemnat electoratul să fie vigilent și să judece politicienii după fapte, nu doar după promisiuni.

Declarația completă :

Propunerea de semnare a unui pact nu are nicio valoare juridică, se solicită luarea unui angajament de exercitare cu bună credință, în condițiile în care buna credință este o obligație legală a alesului local, reglementată de art.222 din OUG 57/2019.
Nu poate fi interpretată aceasta propunere decât într-o cheie electorală, fiind din aceeaşi categorie cu asfaltările intempestive din ultima perioadă, deci neserioasă.
Proiectele cu finanţare europeană aflate în implementare nu pot fi decât continuate, nu există o altă variantă. Echipa PNL este formată numai din oameni responsabili. Este jignitoare şi neserioasă ideea că ar putea să nu fie continuate proiecte aflate în derulare.

Ceea ce se vrea cu această propunere este tot păcălirea electoratului, căruia se încearcă a i se induce ideea că o altă echipă decât cea a PSD ar avea alte priorităţi şi, din motive necunoscute, ar putea să stopeze proiecte aflate în desfăşurare.
Sper ca electoratul să înţeleagă că astfel de propuneri sunt nişte încercări de a le induce o percepţie nerealistă asupra echipei PNL. La fel sunt asfaltările din ultima perioadă. Nu spun că nu sunt bune, spun că toată lumea înţelege de ce sunt făcute acum.

Partea interesantă din propunerea dnei este că a început să ia în considerare schimbarea echipei de la CJ.
As avea întrebări pentru membrii actualei administraţii. De ce nu s-a vorbit nimic despre nerealizările acestui mandat? De ce nu au ieşit să facă un bilanţ aceea ce s-a făcut şi a ceea cu nu s-a reuşit? De ce suntem tot printre ultimele judeţe ca nivel de dezvoltare?

C.M.F. 21240015

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” Dorohoi și „Sfântul Stelian” Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.