Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeLocalFostul Prim Procuror Arpinte Nicoleta critică PSD- "Nu vă lăsați păcăliți de...

Fostul Prim Procuror Arpinte Nicoleta critică PSD- “Nu vă lăsați păcăliți de promisiunile lor goale”

Published on

spot_img

Fostul prim procuror, doamna Arpinte Nicoleta, a lansat recent o declarație puternică pe rețelele de socializare, criticând dur un sondaj telefonic inițiat de PSD și punând în discuție problemele acute cu care se confruntă sistemul juridic și social din România.

Arpinte Nicoleta a relatat cum, sâmbătă după-amiază, a fost deranjată de un telefon de la o doamnă care a pretins că efectuează un sondaj pentru PSD, solicitând răspunsuri la șase întrebări aparent simple, cu “da” sau “nu”. Cu toate acestea, întrebările s-au dovedit a fi deschise și complexe, încercând să atragă discuții pe teme sensibile precum traficul și consumul de droguri, performanțele actualului primar în acest domeniu, și promisiunile făcute de PSD pentru viitor.

Critici adresate PSD

Doamna Arpinte și-a exprimat indignarea față de abordarea PSD și a subliniat că partidul nu respectă protecția datelor cu caracter personal, contactând cetățeni pe numere de telefon neautorizate. Mai mult, a criticat sever promisiunile nerealiste ale PSD și lipsa de acțiuni concrete în problemele reale ale comunității, cum ar fi finanțarea centrelor de recuperare, funcționarea justiției și a poliției, și infrastructura medicală deficitară.

Problemele sistemului de justiție și poliție

Fostul procuror a evidențiat distrugerea sistemului de justiție și poliție sub guvernarea PSD, subliniind cum instanțele, parchetele și unitățile de poliție sunt sufocate din lipsă de personal și politizate. De asemenea, a atras atenția asupra promisiunilor deșarte făcute de politicieni în campaniile electorale și contrastul cu acțiunile lor post-alegeri, citând cazul ambulanțelor promise de Dragnea în 2016 și ulterior distrugerea justiției.

Apel la rațiune și conștientizare

În declarația sa, Arpinte Nicoleta a îndemnat cetățenii să fie atenți la acțiunile politicienilor și la modul în care sunt cheltuiți banii publici. Ea a subliniat importanța discernământului critic și a informării corecte, încurajând oamenii să nu se lase păcăliți de promisiuni goale și să ceară responsabilitate și transparență din partea aleșilor.

Declarația doamnei Arpinte Nicoleta este un apel vehement la conștientizarea acțiunilor politicienilor și la implicarea activă a cetățenilor în monitorizarea modului în care sunt gestionate resursele publice. Ea subliniază necesitatea unei justiții funcționale, a unei administrații responsabile și a unei transparențe reale în toate nivelurile guvernării.

Declarația completă :

Sâmbătă după amiază, când mă relaxam și eu după o tură pe munte, sunt deranjată de pe acest număr de telefon. De la celălalt capăt al firului, o doamnă îmi spune că face un sondaj pentru psd și mă întreabă dacă sunt de acord să răspund la 6 întrebări cu “da” sau “nu”. Am fost de acord doar din acest motiv, crezând că voi scăpa repede, întrebându-mă cum respectă psd protecția datelor cu caracter personal, de vreme ce mă sună pe un număr pe care eu nu l-am dat psd.

Nu am scăpat deloc repede pentru că asta cu “da” și “nu” era o minciună, nu erau deloc întrebări închise ci deschise.

Mă întreabă doamna dacă știu despre traficul și consumul de droguri. Am fost tentată să răspund că nu știu nimic, că eu toată viața am lucrat la colectiv la sapă și nu știu multe dar m-am abținut. Apoi m-a întrebat dacă știu de zbaterile actualului primar în lupta lui cu drogurile și ce părere am. M-am abținut cu greu să întreb dacă este vorba despre același domn care a deținut un shop de ierburi (weed shop) cu ceva timp în urmă. Și ce atribuții prevăzute de lege are un primar pentru a se lua la trântă cu traficanții de droguri. Și câte centre de recuperare a finanțat psd în ultimii 4 ani, în țară și în județ. Și dacă îi interesează lupta contra drogurilor, de ce au distrus justiția și poliția română. De ce se sufocă instanțele, parchetele și unitățile de poliție din lipsă de oameni, de ce le-au politizat, de ce au distrus legile.

Dar să trecem la următoarea năzbâtie, mă întreabă ce părere am despre faptul că domnul care candidează pentru funcția de președinte CJ Botoșani vrea el să facă nu-stiu-ce mare program de sănătate pentru botoșăneni, ceva nemaivăzut. Și atunci chiar am început să mă enervez pentru că, pentru un RMN sau un CT se așteaptă câte jumătate de an, timp în care omul poate să si moară iar ei te sună pe telefon să te întrebe dacă nu ești în extaz că ei aruncă niște vorbe goale în vânt despre cai verzi pe pereți.

Știți că în policlinică trebuie să îți faci programare la cardiolog cu 8 luni înainte, timp în care poți să mori de vreo 80 de ori? Spuneți-i și domnului ăstuia rupt de realitate.

I-am răspuns doamnei că și în 2016 ne-a promis dragnea ambulanțe în fiecare sat iar după alegeri a pornit pârjolul distrugerii justiției dar ambulanțe n-a văzut nimeni. A pornit tăvălugul și cu complicitatea actualei președinte al CJ Botoșani, care a făcut parte din odioasa comisie Iordache de distrugere a legilor justiției. A tocat doamna fiecare articolas din legi, să scape dragnea si alți hoți de pușcărie, că de aia a făcut-o mare și i-a dat funcții. Asta au primit românii, în loc de ambulanțe. Au primit gaze, tunuri cu apă și bâte pe 10 august când protestau pașnic impotriva corupției lor, nu ambulanțe. Au primit ordonanța 13, de grațiere a corupților lor. Au eliberat din pușcării tocmai traficanții de droguri cu care se prefac acum că luptă, ca să-și scape propriii corupți de închisoare. Au eliberat traficanții de carne vie, violatori, tâlhari și tot felul de răufăcători cu recursul compensatoriu, cu prescripția, cu toate mijloacele și cu toate armele. Cine a uitat, să își amintească ce promit de fiecare dată și ce fac după aceea. Eu nu am uitat, că din cauza lor am ieșit la pensie, aș mai fi rămas dacă nu își băteau joc de justiție în ultimul hal!

I-am spus doamnei că este ridicol să intrebe lumea ce părere are despre niște promisiuni care nu fac doi bani. Să ne sune și să ne întrebe după ce toate aceste promisiuni vor fi îndeplinite iar toate programele astea imaginare vor deveni operaționale, feed-backul se dă după, nu înainte. Atunci să ne întrebe. Și până atunci, să deschidă spitalul acela nou care așteaptă de ani de zile să fie pus în funcțiune și să devină operațional, dacă sunt în stare de ceva.

I-am mai spus doamnei că nu are rost să îmi mai pună și celelalte întrebări pentru că sunt o persoană informată, cu discernământ critic, gândesc cu propriul creier, filtrez informația, deci nu fac parte dintre cei care inghit cu tot cu undiță toate tâmpeniile și șmenurile pe care mi le servesc unii de 35 de ani încoace. Am ochi să văd dezastrul din țara asta, din toate domeniile. Nu pot fi păcălită cu câteva nimicuri, cu câteva asfaltări rapide de străduțe, făcute de mântuială după ploaie, cu câteva zile înainte de alegeri sau cu concerte organizate pe banii mei din taxe și impozite, care mă aștept să fie cheltuiți cu cap, pentru utilități și servicii publice vitale. Sunt binevenite concertele dar cu vânzare de bilete. Cu banii publici ar trebui amenajate mai multe parcări, s-ar putea informatiza serviciile publice ale primăriei, mai ales serviciul taxe și impozite unde stăm mereu la cozi uriașe și ni se cer maldăre de hârtii pe care deja le au, deși legea informatizării e în vigoare de atâta vreme. Și multe altele. De priorități stringente chiar nu a auzit nimeni?

Evident, doamna nu mă sunase pentru un sondaj de opinie, dumneaei avea de fapt misiunea să informeze fraierii cu privire la toate inițiativele minunate pe care păcălicii aceștia iar le promit celor fără de memorie și pe care nu le-au aflat din alte surse de propagandă.

La o dezbatere publică față în față cu alți candidați nu au avut curajul să se prezinte.

Eu zic să ștergeți numărul meu de telefon din baza de date, că eu, când sunt agasată cu prostii, spun pe șleau ce am de spus așa că nu are nimeni dreptul să se supere după ce zgândără ursul în bârlog.

Prin urmare dragi prieteni, întotdeauna uitați-vă la CEEA CE FAC POLITICIENII, NU LA CEEA CE SPUN.

CEEA CE FAC! ȘI FIȚI ATENȚI ÎNTOTDEAUNA UNDE SE DUC BANII VOȘTRI!

Pentru că, nu uitați, sunt banii voștri, nu ai lor.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.