Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeComunicateFestivalul Internațional „Alexandru Macedonski” de la Craiova

Festivalul Internațional „Alexandru Macedonski” de la Craiova

Published on

spot_img


În perioada 23-25 mai 2024, la Craiova s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski”, la care au participat și doi reprezentanți ai Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”: Ala Sainenco, manager (care a avut o comunicare pe tema „Polemica Missir-Macedonski), și Lucia Țurcanu, cercetător științific (tema comunicării: „Topografii basarabene în nuvela «Cârjaliul»”).

Tema ediției din 2024 a festivalului a fost: „Alexandru Macedonski, precursor al curentelor de avangardă și al prozei moderne românești”.

Programul manifestării a cuprins: vizite la Muzeului Cărții și Exilului Românesc din Craiova și Centrul „Constantin Brâncuși” al Muzeului de Artă; prezentarea expoziției documentare „Alexandru Macedonski” de la Casa de cultură „Traian Demetrescu” din Craiova; lansarea câtorva noi apariții editoriale; două sesiuni de comunicări; lecturi de poezie, la care au participat poeții invitați; recitaluri de violoncel; spectacolul „De la Macedonski la Maria Tănase”.

Evenimentul a fost organizat, sub egida Consiliului Județean Dolj, de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Muzeul Cărții și Exilului Românesc, Casa de cultură „Traian Demetrescu”, Muzeul de Artă – Centrul „Constantin Brâncuși”, Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie, Liceul de Arte „Marin Sorescu” și Asociația culturală „Alexandru Macedonski”. 

Directorul executiv al Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski” este scriitorul Ion Munteanu.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” Dorohoi și „Sfântul Stelian” Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

„Povestea cânepii”

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în colaborare cu Muzeul Etnografic Trușești și cu participarea artistei Doina Lavric-Parghel, proiectul cultural intitulat „Povestea cânepii”.