Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeComunicateReținerea unui cetățean român pentru săvârșirea infracțiunii de trădare

Reținerea unui cetățean român pentru săvârșirea infracțiunii de trădare

Published on

spot_img

București, 23 mai 2024 – Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui cetățean român, investigat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Investigațiile au arătat că, începând din anul 2022, inculpatul a desfășurat activități de supraveghere a unor obiective militare românești și NATO situate în proximitatea municipiului Tulcea. Acesta a colectat informații de natură militară și a realizat fotografii cu tehnică militară de luptă și cu deplasările personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care ulterior le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.


În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate multiple mijloace de probă care susțin acuzațiile aduse.


Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.


Acțiunile judiciare au fost realizate cu implicarea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate. La această operațiune au colaborat și Serviciul Român de Informații, Direcția Generală de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmii din Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.
Reținerea cetățeanului român sub acuzația de trădare reprezintă un semnal puternic al autorităților române în combaterea activităților de spionaj și a amenințărilor la adresa securității naționale. Investigațiile continuă pentru a clarifica toate aspectele acestui caz.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” Dorohoi și „Sfântul Stelian” Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă