Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeComunicateȘedință operativă cu șefii structurilor Județene ale MAI la Botoșani

Ședință operativă cu șefii structurilor Județene ale MAI la Botoșani

Published on

spot_img

Astăzi, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat o ședință operativă cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din județ. La întâlnire au participat:

  • Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani
  • Colonel Dan Decebal Muraru – Inspector Șef al ISU Botoșani
  • Colonel Cristian Boariu – Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani
  • Comisar șef Marian Grigoriu – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani

În cadrul ședinței, au fost discutate și planificate măsurile pentru asigurarea ordinii și siguranței publice la evenimentele cu participare numeroasă programate în județul Botoșani în următoarea perioadă.

Evenimente publice majore

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în colaborare cu poliția și pompierii, va asigura ordinea la manifestările publice importante, inclusiv:

  • Festivalul „Satule, mândră grădină” – Bucecea, 21 mai
  • Festivalul „Floare albastră” – Ipotești, 25-26 mai

Alte manifestări culturale

MAI va lua măsuri pentru prevenirea faptelor antisociale la alte evenimente culturale, cum ar fi:

  • Ziua comunei Coșula
  • Balul Satului Hudești
  • Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni

Efectivele de jandarmerie și poliție vor acționa și pentru prevenirea consumului și comercializării ilicite de substanțe cu efect psihoactiv, conform prevederilor Legii nr. 143/2000.

Prezența vizibilă și activă a forțelor de ordine

Prefectul Sorin Cornilă a subliniat importanța prezenței vizibile și active a efectivelor de ordine publică:

“Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale. Totodată, în perioada campaniei electorale, aferentă alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie, efectivele MAI sunt mobilizate pentru luarea tuturor măsurilor necesare prevenirii incidentelor electorale.”

Ședința operativă convocată de prefectul Sorin Cornilă reflectă angajamentul autorităților județene de a menține ordinea și siguranța publică la evenimentele majore din județul Botoșani. Prin colaborarea strânsă a structurilor MAI, se urmărește prevenirea incidentelor și asigurarea unui mediu sigur pentru toți cetățenii, atât în timpul evenimentelor culturale, cât și pe durata campaniei electorale.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” Dorohoi și „Sfântul Stelian” Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă