Pentru sesizări și informații

Comunicat: Anularea “Nopții Muzeelor” la Muzeul Județean Botoșani

Published on

spot_img

Muzeul Județean Botoșani, alăturându-se protestelor naționale ale angajaților din instituțiile muzeale, anunță anularea evenimentului “Nopții Muzeelor” pentru anul 2024. Această decizie vine în solidaritate cu miile de profesioniști care luptă pentru condiții de muncă adecvate și salarii corecte.

În lipsa unor măsuri concrete din partea autorităților politice, care să demonstreze un real interes pentru îmbunătățirea situației în domeniul cultural, Muzeul Județean Botoșani consideră necesară suspendarea participării la “Nopțile Muzeelor”. În locul acestui eveniment, instituția va fi prezentă la un protest organizat în Piața Victoriei din București, unde va fi reprezentată de mai mulți membri.

În data de 18 mai 2024, structurile muzeului vor funcționa conform programului obișnuit, în timp ce atenția va fi îndreptată către necesitatea unei schimbări în industria culturală din România.

Cultura Contează!

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” Dorohoi și „Sfântul Stelian” Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

„Povestea cânepii”

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în colaborare cu Muzeul Etnografic Trușești și cu participarea artistei Doina Lavric-Parghel, proiectul cultural intitulat „Povestea cânepii”.