Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeComunicateOperațiunea Antitrafic: Demascarea grupului infracțional organizat folosind metoda "Loverboy"

Operațiunea Antitrafic: Demascarea grupului infracțional organizat folosind metoda “Loverboy”

Published on

spot_img

La data de 26.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au întreprins o acțiune hotărâtă împotriva crimei organizate, reușind să rețină 2 inculpați și să instituie măsura controlului judiciar față de alți 2, toți fiind suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat și alte infracțiuni grave.

Conform probatoriului adunat, grupul infracțional organizat și-a desfășurat activitățile în perioada 2015 – 2021 în județul Ilfov și municipiul București, având ca scop principal obținerea de beneficii materiale prin traficul de persoane și traficul de minori. Metodele folosite de aceștia au inclus recrutarea, transportul și exploatarea sexuală a victimelor, impunându-le practicarea prostituției prin constrângere fizică și psihică, inducerea unei stări de dependență materială și folosirea metodei “loverboy” pentru manipularea sentimentală a acestora.

Într-un caz alarmant, una dintre victime a fost ținută în captivitate timp de mai multe zile și împiedicată să comunice cu familia sau alte persoane, fiind astfel lipsită de libertate în mod ilegal. De asemenea, trei dintre membrii grupului au profitat de sentimentele unei victime minore, găzduind-o și exploatând-o sexual.

Pe parcursul investigațiilor, au fost identificate și ridicate dovezi materiale relevante, inclusiv înscrisuri, telefoane mobile și alte mijloace de probă. Ca urmare a acestor acțiuni, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri, inclusiv a unui portofel electronic (criptomonedă), a unui cont bancar și a unui imobil.

În prezent, procurorii au înaintat judecătorului de drepturi și libertăți propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați reținuți, iar activitățile judiciare au fost desfășurate în colaborare strânsă cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul IGPR.

Această operațiune a fost realizată cu sprijinul valoros al polițiștilor jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Este important de subliniat că, conform prevederilor legale, persoanele implicate în această investigație beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție, pe întreg parcursul procesului penal.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Consiliul Județean Botoșani continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” Dorohoi și „Sfântul Stelian” Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă

Mesajul Președintelui Organizației Municipale PNL Botoșani după alegeri: Respectăm decizia alegătorilor și promitem opoziție constructivă