spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Operațiunea Antitrafic: Demascarea grupului infracțional organizat folosind metoda „Loverboy”

Mai multe articole

La data de 26.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au întreprins o acțiune hotărâtă împotriva crimei organizate, reușind să rețină 2 inculpați și să instituie măsura controlului judiciar față de alți 2, toți fiind suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat și alte infracțiuni grave.

Conform probatoriului adunat, grupul infracțional organizat și-a desfășurat activitățile în perioada 2015 – 2021 în județul Ilfov și municipiul București, având ca scop principal obținerea de beneficii materiale prin traficul de persoane și traficul de minori. Metodele folosite de aceștia au inclus recrutarea, transportul și exploatarea sexuală a victimelor, impunându-le practicarea prostituției prin constrângere fizică și psihică, inducerea unei stări de dependență materială și folosirea metodei „loverboy” pentru manipularea sentimentală a acestora.

Într-un caz alarmant, una dintre victime a fost ținută în captivitate timp de mai multe zile și împiedicată să comunice cu familia sau alte persoane, fiind astfel lipsită de libertate în mod ilegal. De asemenea, trei dintre membrii grupului au profitat de sentimentele unei victime minore, găzduind-o și exploatând-o sexual.

Pe parcursul investigațiilor, au fost identificate și ridicate dovezi materiale relevante, inclusiv înscrisuri, telefoane mobile și alte mijloace de probă. Ca urmare a acestor acțiuni, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri, inclusiv a unui portofel electronic (criptomonedă), a unui cont bancar și a unui imobil.

În prezent, procurorii au înaintat judecătorului de drepturi și libertăți propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați reținuți, iar activitățile judiciare au fost desfășurate în colaborare strânsă cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul IGPR.

Această operațiune a fost realizată cu sprijinul valoros al polițiștilor jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Este important de subliniat că, conform prevederilor legale, persoanele implicate în această investigație beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție, pe întreg parcursul procesului penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți