spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Drama unei mame acuzate de fostul soț că și-ar fi sechestrat copilul în Belgia. „Dacă țineam copilul sechestrat în casă venea poliția și mă aresta”

Mai multe articole

Ca urmare a articolului postat de redacția FotoReporter pe data de 7 februarie 2022, Petronela Pascal, fosta soție a lui Doru Constantin Popa, și-a cerut dreptul la replică în privința articolului publicat de redacția noastră, drept care i s-a oferit.

Astfel, Petronela Pascal a demontat afirmațiile făcute de Doru Constantin Popa în urmă cu mai bine de un an de zile, având și acte doveditoare.

Calvarul prin care mama trece a început acum aproximativ un an, când Eric, băiatul acesteia, a fost luat de tată în România, prin decizia instanței. Deși custodia este comună și mama are tot dreptul să îl viziteze și să vorbească cu băiatul, de cele mai multe ori acest drept i-a fost îngrădit chiar de tatăl Doru Constantin Popa. La acest lucru, autoritățile se pare că au închis ochii.

Afirmațiile făcute de Doru Constantin Popa, precum că „solicită soluționarea cu celeritate maximă având în vedere că minorul (…) este reținut în mod ilegal în Belgia de către mama sa (…) și starea sa de sănătate este grav afectată” și că îi ține copilul „sechestrat în Belgia” au fost demontate de Petronela Pascal.

Femeia a declarat într-un interviu pentru redacția FotoReporter că acest lucru este total neadevărat și că dacă ar fi fost ținut în mod ilegal în străinătate, autoritățile din Belgia ar fi arestat-o.

„Cum poate spune că mi-am ținut propriul copil sechestrat? Niciodată în viață, orice s-ar întâmpla n-aș face asta. Copilul nu a mers la grădiniță o perioadă, deoarece eu am avut Covid-19 și eram însărcinată în perioada aia. Îmi era foarte rău. Copilul a avut varicelă și am dovezi de la grădiniță, care arată faptul că era foarte fericit și bucuros să fie acolo. Dacă țineam copilul sechestrat în casă venea imediat poliția și mă aresta. În Belgia, copiii și mamele sunt protejați de autorități. N-a fost ținut sub nicio formă în mod ilegal în Belgia”, a declarat Petronela Pascal, mama lui Eric.

Furia și dorința de răzbunare a bărbatului nu a avut deloc limite. Acesta a declarat la Ambasada din Bruxelles că vrea să fure copilul.

„Am fost de acord de la bun început să îl vadă pe copil și să îl ia. Numai că el a fost la Ambasada României și a declarat că vrea să fure copilul. A declarat că vrea un act adevărat sau fals ca să poată fura copilul. Noi am fost efectiv blocați în Belgia din această cauză. Vă dați seama? Noi acolo aveam două ieșiri, dar el nu știa asta. Stătea lângă bloc și ne aștepta, dar nu știa că noi ieșeam pe partea cealaltă cu mașina personală. Noi ieșeam mereu, mergeam la piscină, în parc, la cumpărături etc. Cum să iau eu și să sechestrez propriul copil? Gândiți-vă că eu mai am un copil de 15 ani pe care l-am crescut singură”, a adăugat femeia.

Mai mult decât atât, Eric a ajuns la spital în comă în urma unei răceli și a unor otite netratate corespunzător.

„Copilul ăsta trebuia să ajungă în spital în comă ca să vadă lumea că el nu este în stare să aibă grijă de un copil? Hai, dacă era din cauza unui accident sau altele, da. Dar așa.. el a ajuns la spital în comă din cauza unei răceli netratate, amândoi plămânii sunt infectați, apă la plămâni, inima îi este afectată, trei convulsii și trei crize de epilepsie, creierul i-a fost afectat. Copilul meu a ajuns intubat, nu mai putea respira. Din cauză că ce? Că tatălui nu i-a păsat și că vrea să se răzbune pe mine? Din tot acest timp, de când mi se întâmplă ce mi se întâmplă cu acest om, am plâns și am spus la toată lumea, iar ei se uitau la mine ca și cum aș fi eu nebună”, a completat mama lui Eric.

În toată această perioadă scandaloasă, Doru Constantin Popa a plecat de la o extremă la alta, recurgând la gesturi greu de imaginat. Pe datele de 31 ianuarie și 1 februarie 2022, bărbatul ar fi protestat prin greva foamei alături de tatăl său, un bătrân în vârstă de 70 de ani, în fața Ambasadei Belgiei la Bruxelles.

Și de această dată lucrurile s-au dovedit a fi doar de fațadă. Perioada de protest a fost doar de „ochii lumii”, stând în fața Ambasadei doar câteva ore, nicidecum două zile.

„Copilul ăsta are nevoie de mamă, nu de casă, de jucării. Are nevoie de liniște, de pace, de căldura mamei, a familiei. Soțul meu actual este un om de milioane. Dumnezeu mi-a trimis un înger să mă păzească de toate astea. Am copil de 15 ani crescut de mine, de tânără. Am plecat în străinătate și nu i-am abandonat, i-am luat după mine. Puteam să îi las cu mama mea aici. Eu am probleme de diabet și riscam să pierd sarcina. Și așa că am născut mai repede din cauza stresului și a tot ce se întâmplă. Băiatul meu de 15 ani mă numește pe mine erou, că are cele mai multe de învățat de la mine. Eu am luptat și voi lupta în continuare”, a adăugat Petronela.

Situația este din ce în ce mai dureroasă. Deși custodia este comună, mama nu este lăsată să își vadă copilul.

„Avem custodie comună, dar eu când vin în România nu sunt lăsată să îmi văd copilul. Mă blochează mereu pe toate rețelele de socializare și nu pot lua legătura cu el. Acasă când mergeam nu mă lăsa să îl văd. Am fost la școală de câteva ori și după el a făcut scandal, așa că nici la școală nu mă mai lasă să îl văd. Am fost la inspectorat să întreb cu ce drept mi se interzice mie să îmi văd copilul, după ce el face scandal la școală? Din luna iulie nu mă lasă deloc să îmi văd copilul. Face orice doar ca să nu îl văd”, a declarat femeia.

Cu privire la afirmația făcută de Doru Constantin Popa, că s-ar fi „simțit mințit și înșelat”, femeia a negat acestea.

„El a vrut să mă ducă la Psihiatrie. După ce noi am făcut cumătria el și cu mama lui au luat banii să își plătească datoriile. Și l-am întrebat unde sunt banii de la cumătrie, iar el a venit cu mama ca să îmi spună că sunt cheltuieli la casă. Atunci a chemat Ambulanța și le-a spus că fac crize, că sunt nebună și să mă ducă la Psihiatrie. Oamenii de pe ambulanță nu l-au luat în seamă când au ajuns și au văzut cum este. În timpul sarcinii el m-a și bătut. Am vrut să divorțez, dar am zis să nu mă duc la tribunal cu burta la gură și să aștept să nasc. Problema cu banii a fost lucrul care a umplut paharul și m-a făcut să mă hotărăsc să divorțez de el. Eu am întemeiat divorț la două luni după ce am născut. Pe 5 septembrie am plecat de la el. El tot susținea că s-a simțit mințit și înșelat, dar cum să fie asta adevărat dacă eu eram însărcinată?”, a conchis femeia.  

Întreaga situație a fost explicată și de avocata Petronelei Pascal, care a subliniat faptul cât de incapabil este statul român să protejeze interesele unui minor.

„Situația lui Eric reflectă imposibilitatea statului român de a proteja interesele minorului. Ultimele 10 luni din viața lui Eric au materializat lipsa de consistență a organelor statului în asigurarea unui climat familial stabil, în exercitarea drepturilor de care se bucură minorul. Astfel, dacă în urmă cu 9 luni Eric locuia împreună cu mama, cei doi frați și soțul mamei, la o locuință proprietate personală din Bruxelles, prin decizia instanțelor din România a ajuns să locuiască în Botoșani, fiind lăsat în grija unui tată șofer pe tir, plecat în cea mai mare parte a timpului, abandonat în grija unei bunic neputincios de 70 ani, sau a unor bone care au fost schimbate aproape lunar, în condițiile în care anterior tatăl locuise cu minorul doar până ce Eric a împlinit vârsta de 2 luni. Absurdul situației în care a fost pus Eric prin măsurile judiciare dispuse, cu concursul DGASPC, au creat pe lângă trauma emoțională incomensurabilă provocată de ruperea acestuia de mediul familial stabil și condițiile îmbolnăvirii grave a minorului din cauza neglijenței tatălui și a condițiilor de viață, care au culminat cu internarea minorului în stare de comă indusă la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Cauzele care au condus la acest deznodământ urmează a fi elucidate, tatăl manifestând constant o atitudine de refuz la solicitările mamei de a avea acces la minor și de negare vehementă a hotărârilor judecătorești, care îl obligă în acest sens. Mama lui Eric nu a mai stat cu Eric de când i-a fost încredințat tatălui, i s-a interzis să-i vorbească, să locuiască cu minorul conform programului de vizită, chiar și educatoarei i s-a interzis să îi mai permită mamei să-l viziteze pe minor la grădiniță, precum și accesul în salon. Sperăm ca sistemul judiciar să manifeste disponibilitate de a pătrunde în necunoscutele acestui caz și să ofere o soluție salvatoare pentru Eric, a cărui reintegrare în mediul familial din care a fost cu brutalitate scos este un deziderat pentru care noi toți ne-am implicat”, a declarat Ionela Aiftincă, avocat al Petronelei Pascal, mama lui Eric.

Cazul Petronelei Pascal este unul greu de digerat și pare desprins din filme, însă este realitate pură. Din păcate, acesta nu este singurul astfel de caz la care autoritățile închid ochii și singurii care au de suferit din acest scandal sunt copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți