spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Un hectar de vegetație uscată și stuf de la ieșire din Vlăsinești au ars într-un incendiu, luni dimineață

Mai multe articole

Aproximativ un hectar de vegetație uscată și stuf au ars, în această noapte, pe un câmp de la marginea localității Vlăsinești. Incendiul se manifesta în mai multe focare, departe de locuințe sau alte proprietăți.

La caz s-au deplasat pompierii Stației Săveni, cu o autospecială de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlăsinești, cu un buldoexcavator.

„Intervenția a fost îngreunată de vântul care bătea cu putere. Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost focul deschis în spații deschise”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

„Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis în locuri cu vegetație uscată, pentru arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, completează reprezentanții ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți