spot_img
duminică, decembrie 10, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Comercianții stradali luați în vizor de polițiștii locali

Mai multe articole

În intervalul 13 – 28 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, au desfășurat misiuni, în diferite zone ale municipiului, pentru prevenirea actelor și faptelor de comerț ilicit.

Urmărind locațiile raportate de Serviciul Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, pentru care s-au eliberat acorduri de ocupare a domeniului public, în vederea comercializării de mărțișoare, flori sau alte produse specifice acestor zile, polițiștii locali au acționat pentru:

1. Identificarea comercianților care au obținut acord de ocupare a domeniului public, respectarea perimetrului înscris în acord, verificarea legalității activității desfășurate şi aducerea la cunoștință a obligațiilor ce le revin în ceea ce privește afișarea prețurilor produselor comercializate dar şi verificarea documentelor de proveniență a mărfurilor.

2. Identificarea persoanelor care efectuează acte de comerț fără a fi autorizate şi aplicarea măsurilor care se impun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au aplicat 18 sancțiuni contravenționale din care 10 cu amendă, în cuantum total de 4.300 lei, pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 355/2011. Alte 2 sancțiuni, au fost aplicate unor comercianți din Piaţa Centrală, sectorul Flori, care aveau expusă marfa în afara spațiilor amenajate, astfel încât îngreuna traficul pietonal.

În perioada următoare, polițiștii locali vor continua acțiunile pe această linie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți