spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Spectacol pentru iubitorii de folclor și teatru, la Botoșani

Mai multe articole

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită, în acest sfârșit de săptămână, la Casa Tineretului, atât sâmbătă, cât și duminică, de la ora 18:00, la spectacolul „Bocitoarele vesele” după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Ella Nistor, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Gheorghe, Dragoş Radu, Lorena-Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Alexandra Vicol, Anastasia Șoptică și Volin Costin.

„Bocitoarele vesele” este o realizare artistică totală, dar mai ales unicat în România. Este singurul spectacol în care tradiţiile arhaice şi geto-dacii reuşesc să intre în lumea lui Shakespeare.

„Totul a pornit de la o idee din una din piesele lui Shakespeare. Eu am mai făcut încercări de a adapta texte din Shakespeare la legendele noastre, la folclorul nostru. Cunoscând trupa Teatrului „Mihai Eminescu“, mi-am dorit să aduc în prim-plan o echipă de fete care poate trece de la dramatic, de la tragic, aşa cum sunt bocitoarele, la o situaţie comică, plină de viaţă – de unde şi veselia din spectacol. Totul se construieşte pe ideea veşniciei. Liniile de dragoste din opera lui Shakespeare arată tocmai raporturile de dragoste veşnică dintre oameni. Spectacolul este construit cu ecouri care vin de la daci, cu îndeletnicirile lor, cu cântecele lor. Tot ceea ce am moştenit noi din folclor vine tocmai din măreţia acestui popor”, a declarat regizorul Alexandru Vasilachi, managerul Teatrului „Mihai Eminescu”.

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani a participat în data de 25 august 2022 cu spectacolul „Bocitoarele vesele” în regia lui Alexandru Vasilachi la Festivalul Internațional de Arte TRANS/MISSIONS – THREE SEAS INITIATIVE’22 care a avut loc la Rzeszow (Polonia), în perioada 19 – 28.08.2022. Presa din Polonia a descris spectacolul trupei din Botoșani drept „o adevărată explozie de muzică, dans, bucurie și dragoste care a sedus publicul din Rzeszów”.

Durata spectacolului este de 120 minute (cu pauză).

Prețul unui bilet este de 36 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 18 lei.

Biletele se găsesc la casa Tineretului, de marți până vineri, între orele 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică, de la 16:00 la 18:00, la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului „Unirea”, de marți până vineri, între orele 08:00 – 21:00, dar și pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți