spot_img
duminică, decembrie 3, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Călători cu buletine false, prinși în vama Albița

Mai multe articole

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit două cărți de identitate false asupra a doi bărbați cu cetățenie R. Moldova.

 În data de 25 ianuarie, la ore diferite, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în două microbuze, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, respectiv 34 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehicululelor și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperit ascunse, în portdocumentele celor doi, două cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române și polone având  imprimate datele și fotografiile proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că au procurat cărțile de identitate descoperite la controlul de frontieră cu un an în urmă, în timp ce se aflau la muncă în Italia, respectiv Polonia, prin intermediul unor cetățeni vorbitori de limba română, ale căror date nu și le amintesc și contra unor sume de bani.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți