spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O antreprenoare care a făcut cursuri cu cei mai buni chefi din România a deschis la Botoșani un restaurant ce îmbină bucătării internaționale cu mâncare „gătită corect”. Galerie FOTO/VIDEO

Mai multe articole

Familia Achiței a deschis la Botoșani un restaurant unic la nivelul județului, care are o sală elegantă în care se pot organiza evenimente, dar și o generoasă parcare pentru invitați. Localul se află la ieșire din localitatea Zăicești către Mănăstirea Zosin și se numește „Restaurant D.A.R.”.

Violeta și Cristian Achiței au business-uri în mai multe domenii, inclusiv HoReCa. Astfel, aceștia au decis să își extindă afacerile cu încă un restaurant, după ce Violeta a urmat ani la rând cursuri cu cei mai buni chefi din România și a participat la cele mai bune cursuri din Europa.

Inaugurarea restaurantului a avut loc duminică după-amiază și au participat sute de invitați de seamă, printre care prieteni și oameni de afaceri. Atmosfera a fost întreținută de trupa înființată de Virgil Prispian și Mădălina Omania, iar somelierul Florin Huștiuc de la Diasos s-a asigurat ca invitații să aibă parte de cele mai bune vinuri.

Conceptul restaurantului D.A.R.

D.A.R înseamnă delicios-armonios-românesc și reprezintă o îmbinare a bucătăriilor internaționale cu mâncare „gătită corect”.

D.A.R înseamnă delicios-armonios-românesc. De aici am pornit tot conceptul. Acum patru ani l-am întâlnit pe Bogdan, aici era doar terenul cumpărat. I-am povestit ce vreau să fac, îmi place cum gătește. Și m-a acceptat, a venit la Botoșani și mi-a zis: ai potențial, poți. Se poate și la Botoșani să fie altceva, să gătim armonios, corect, delicios și românesc. Poate sarmale nu o să găsim aici prea multe, doar pentru evenimente, ciorbe mai mult sau mai puțin”, spune femeia de afaceri Violeta Achiței

Inaugurarea s-a desfășurat sub îndrumarea lui executive-chef Bogdan Cozma, cu o vastă experiență în domeniul gastronomiei.

„Ca și idee, ce și-a dorit eu am reușit să transpun pe hârtie și eventual se va regăsi în farfurie, este faptul că se va găsi o bucătărie în care se gătește corect. Am niște reguli și principii stricte, pentru că într-o bucătărie dacă nu ai strictețe și să folosești reguli foarte stricte se va întâmpla orice altceva, doar să nu fie o bucătărie. Nu aș spune că este un stil italienesc, franțuzesc sau orice altceva. Se vor găsi preparate gătite corect la bază, în 40 de minute pentru că singurul ingredient care nu va lipsi din această bucătărie va fi untul. Pentru că întotdeauna gustul este dat de tigaie”, a spus Bogdan Cozma la inaugurare.

La Restaurantul D.A.R. pot fi organizate conferințe, petreceri de botez sau nunți, având o capacitate de 250 de locuri.

Partea inedită a acestui complex este reprezentată de un hambar, unde de anul viitor vor putea face preparate ca pe vremuri, în vase de lut.

Primul eveniment organizat la Restaurant D.A.R. este petrecerea din noaptea dintre ani. Muzica va fi asigurată de Taraful „Busuioc” din Chișinău, iar pe partea de mâncare se vor servi brânzeturi, hamon, pește, vită și creveți.

Prețul pentru o persoană este de 500 de lei, iar rezervările se pot face la numărul de telefon 0744 122379.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți