spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Manifestări dedicate Zilei Naționale a României, în Botoșani (FOTO)

Mai multe articole

Românii de pretutindeni, din fiecare colțișor al lumii, sărbătoresc astăzi, 1 Decembrie, Ziua Națională a României. O zi cu o însemnătate aparte și importantă, de altfel, pentru români.

Această zi a fost marcată și la Botoșani prin manifestări organizate în Piața 1 Decembrie, din municipiul reședință de județ.

Defilări, discursuri și depuneri de coroane

Evenimentul a început la ora 10:00, iar în Centrul Vechi s-au adunat oficialități, oameni politici, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor de Interne, Administrației Naționale a Penitenciarelor, cetățeni ai județului Botoșani și nu doar.

„Marea Unire de la 1918 a fost expresia voinței și curajului tuturor românilor, indiferent de culoarea politică, încununând cu succes procesul unificator, început de pe meleagurile Moldovei și continuat pe cele ale Munteniei în 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept unic domnitor al celor două provincii istorice. Energia mobilizatoare a oamenilor din acea vreme și-a pus amprenta pe dezvoltarea democratică a României, chiar dacă, întreaga Europă traversa, ca și acum, vremuri complicate. Atunci, Europa abia ieșea din prima conflagrație mondială, iar acum este serios zguduită de războiul din Ucraina. Cu toate acestea, este momentul să privim, împreună, viitorul cu încredere. Doar uniți vom putea determina un destin măreț pentru România. Fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea cursului istoriei! Nu trebuie decât să ne amintim de visele înaintașilor noștri,  de sacrificiile pe care le-au făcut pentru a ne lăsa o „Românie dodoloață”. Sunt convinsă că avem capacitatea de a renaște din propria cenușă și că stă în puterea noastră să ne schimbăm soarta! Este momentul să o facem din nou! Avem această șansa acum și nu trebuie să o irosim”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Botoșănenii astăzi se vor putea bucura și de așteptata delicatesă „fasole și cârnați”, iar iluminatul festiv se va deschide pe 5 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți