spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Clădiri iluminate în portocaliu de Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Mai multe articole

Palatul Administrativ, sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și cel al Blibiotecii Județene „Mihai Eminescu” vor fi iluminate, în această seară, de la ora 17:00, în portocaliu, culoarea aleasă de Națiunile Unite pentru a aminti nevoia unui viitor fără violență.

„Din păcate, violența bazată pe gen este omniprezentă și de aceea suntem datori să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a o elimina. La nivel local, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, asigurăm o locuință protejată pentru victimele violenței domestice. Aici, acestea primesc îngrijirile și consilierea necesare să treacă peste traumele pe care le-au suferit și să înceapă o nouă viață. Sfatul nostru este ca ele să aibă curaj și să se adreseze consilierilor de la DGASPC care le vor ajuta să revină la o viață normală, din care violența să nu mai facă parte”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Culoarea portocaliu reprezintă un viitor mai luminos, eliberat de orice formă de violenţă îndreptată împotriva femeilor şi fetelor.

Ziua de 25 noiembrie se sărbătorește ca Zi împotriva violenţei începând din 1981. Această dată comemorează asasinarea, în 1961, a celor trei surori Mirabal, activiste din Republica Dominicană. Ele au fost ucise pentru că s-au opus cu ardoare dictaturii lui Rafael Leónidas Trujillo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți