spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Sute de botoșăneni au primit pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană

Mai multe articole

Sute de botoșăneni au ridicat de la depozitul municipalității pachetele cu produse alimentare, acordate în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2022.

Datele centralizate de conducerea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Botoșani arată că, în perioada 16 – 20 noiembrie au primit pachetele cu produse alimentare 269 de beneficiari ai venitului minim garantat (dintr-un total de 404 de persoane la care trebuie să ajungă acest ajutor), respectiv 512 de persoane beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei. În cea de a doua categorie sunt incluși 920 de botoșăneni.

Până pe 7 decembrie 2022, ajutoarele alimentare vor fi distribuite următoarelor persoane:

–              Persoane singure și familii beneficiare de venit minim garantat potrivit Legii 416 din 2001 (categorii de persoane stabilite conform articolului 3, alineat (1), litera a), din OUG 84 din 2020, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate )

–              Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, potrivit Legii 277 din 2010 (categorii de persoane stabilite conform articolului 3, alineat (1), litera b), din OUG 84 din 2020).

„Toți botoșănenii din categoriile menționate anterior care au fost incluși în lista beneficiarilor acestui ajutor sunt așteptați, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00 și vineri între orele 9:00 – 13:00, la depozitul din incinta SC EPSILON OMICRON PULSAR SRL Botoșani, din strada I.C. Brătianu, nr.112. Colegii noștri îi așteaptă și, chiar dacă vremea este nefavorabilă, este important să fie respectat calendarul de distribuire anunțat la demararea acestui program”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Începând cu 8 decembrie 2022, stocul disponibil va fi distribuit persoanelor cu handicap grav și accentuat, adulți și copii (categorii de persoane stabilite conform art.3, alineat (1), lit c) din OUG nr.84 din 2020, în ordinea prezentării acestora după principiul „primul venit – primul servit”.

Produsele alimentare trebuie ridicate de către titulari sau reprezentanții legali ai acestora, în baza actelor de identitate (originale), valabile la data distribuirii.

În cazul persoanelor cu handicap grav și accentuat, ridicarea produselor se va face pe baza actului de identitate și a certificatului de încadrare în grad de handicap (originale și copii), valabile la data distribuirii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți