spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

De la regizorul Două Lozuri, Paul Negoescu, filmul „OAMENI DE TREABĂ”, ajunge la Happy Cinema Botoșani

Mai multe articole

Proiecție specială, în prezența echipei filmului

Oameni de treabă, în regia lui Paul Negoescu, comedie neagră despre intenții bune și decizii proaste, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc, ajunge la Botoșani, unde va avea loc o proiecție specială pe 28 noiembrie, ora 18:30, la Happy Cinema, în prezența actorilor Vasile Muraru, Iulian Postelnicu, Crina Semciuc, regizorul Paul Negoescu, directorul de imagine Ana Drăghici și Ana Voicu, producător delegat.

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu echipa filmului prezentă la proiecție.

Cu o poveste plasată în nordul României și filmat în cursul anului trecut în județul Botoșani, „Oameni de treabă” este al patrulea lungmetraj regizat de Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară). „Oameni de treabă” combină elemente de comedie neagră și thriller pentru a spune povestea lui Ilie (Iulian Postelnicu), un șef de poliție aflat la mijlocul vieții și singur, într-un sat în care doar cei cu influență fac legea. Visul lui este acela de a duce o viață liniștită, despre care crede că ar putea începe dacă și-ar cumpăra o livadă, poate chiar și o casă. Dar în sat se întâmplă lucruri dubioase și, în urma unor evenimente violente, Ilie decide, în sfârșit, să se implice.

Trailer oficial: https://youtu.be/McnAE_EcCjg

„Din punct de vedere profesional, a fost o experiență inedită să regizez un scenariu care nu a fost scris de mine, într-un univers neobișnuit pentru mine – povestea petrecându-se la țară, în nordul Moldovei, în timp ce eu sunt născut și crescut în București, fără să fi avut până acum vreo relație cu viața la țară, cu atât mai puțin cu Moldova”, mărturisește regizorul Paul Negoescu.

„Am făcut un casting care a durat mai mult de un an, întrerupt şi din pricina pandemiei. Am căutat actori care să vorbească cu accent moldovenesc aşa c-am început căutarea cu actori din zonă – Botoşani, Iaşi, Suceava. Apoi am lărgit aria de căutare, inclusiv printre actori din Republica Moldova, chiar dacă accentul lor e diferit, apoi am căutat printre actorii din Bucureşti care sunt de origine din Moldova sau au rude în Moldova. Aşa am aflat că Iulian este născut şi crescut în Moldova, ceea ce m-a încântat, pentru că-l admiram deja de ceva timp”, completează acesta.

Radu Romaniuc, originar din județul Botoșani, și Oana Tudor, cei doi scenariști ai filmului, ne povestesc:

„Noi am vrut să fie o poveste în zona unde a copilărit Radu pentru că acolo oamenii au genul ăsta de a reacționa prin lipsă de reacție și pentru că există îmbinarea asta de natură frumoasă și forme blânde de relief și o cruzime inocentă”, a spus Oana Tudor.

„Ilie trăiește în același univers cu noi. Adică, e departe Botoșaniul, dar nu chiar atât de departe. Dorințele lui nu sunt tocmai îndepărtate de noi toți și eșecul de a le îndeplini provoacă aceeași teamă de ratare și inadecvarea societală aferentă”, completează Radu Romaniuc.

Actorul Iulian Postelnicu, care pentru interpretarea sa din Oameni de treabă are deja în palmares două premii – la Festivalul Internațional de Film de la Cottbus (Germania) și Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur (Belgia), vorbește despre provocarea lui: „Accentul a fost una dintre mize pentru mine, să îmi recapăt accentul cu care am venit în București și apoi să îl duc pe ăsta cu care am venit mai în zona de nord. Și aici am tot încercat chestii, m-am uitat la tot felul de filmulețe pe YouTube și cred până la urmă mi-a ieșit, am „păcălit” niște oameni, pentru că mi-a spus cineva din Botoșani, care a văzut filmul, că mi-a ieșit bine accentul. M-am simțit foarte bine pentru chestia asta.”

Distribuit de Bold Film Studio, filmul va putea fi urmărit în cinematografele din: București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Dorohoi, Iași, Focșani, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Timișoara, Vaslui.

Alături de Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc îi veți regăsi în distribuție pe actorii Oana Tudor, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Radu Ghilaș, Cezar Amitroaei, Lenuș Teodora Moraru, Alexandra Vicol, Ioan Crețescu, Petruț Butuman, Marius Rusu, Bogdan Horga, Gheorghe Frunză, Irina Mititelu, Andrei Stehan, Vitalie Bichir, Cătălin Mîndru și Delia Lupașcu.

Oameni de treabă este Produs de Papillon Film și Tangaj Production (România) în co-producție cu Screening Emotions (Bulgaria) și Avanpost Production (România).

Imaginea filmului este semnată de Ana Drăghici, scenografia de Vanina Geleva, de costume s-a ocupat Mălina Ionescu, de machiaj Bistra Kechedjieva, iar de coafură Andreea Lupu. Eugen Kelemen este editorul filmului, iar coloana sonoră a fost realizată de Marius Leftărache. Anamaria Antoci este producătorul filmului, Poli Angelova este co-producător, iar Ana Voicu producător delegat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți