spot_img
marți, aprilie 16, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Recomandări ISU Botoșani: „Aveți grijă de copiii dumneavoastră. Nu îi lăsați singuri în locuință cu sobele aprinse sau cu alte mijloace de încălzire pornite”

Mai multe articole

„Aveți grijă de copiii dumneavoastră! Nu îi lăsați singuri în locuință cu sobele aprinse sau cu alte mijloace de încălzire pornite. Nu îi încuiați în casă gândindu-vă că așa vor fi în siguranță! Apelați la rude sau la vecini dacă sunteți nevoiți să plecați, chiar și pentru o perioadă scurtă.”

Acestea sunt doar o parte din recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Botoșani, după ce ieri, doi copii mici și-au pierdut viața într-un incendiu, în județul Buzău.

Lăsați nesupravegheați, chiar și pentru o clipă, copiii pot fi în pericol, iar în caz de incendiu, de cele mai multe ori, nu ar ști cum să reacționeze.

Statistica IGSU ne arată faptul că, în primele zece luni ale anului, 38 de copii au fost victime ale incendiilor în locuințe. Șase dintre aceștia au decedat, iar 32 au fost răniți.

În județul Botoșani nu s-au înregistrat astfel de evenimente anul acesta, însă pentru a preveni astfel de evenimente, părinții trebuie să fie prudenți în fiecare zi și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Recomandări:

–              nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare, aragazuri sau aparate electrice aflate în funcțiune;

–              nu lăsați la îndemâna copiilor recipiente cu substanțe inflamabile;

–              păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces;

– supravegheați lumânările, candelele sau aparatele cu flacără deschisă;

–              nu folosiți mijloacele de încălzire deteriorate sau cu defecțiuni;

–              înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le, cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți