spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

S-au finalizat pregătirile pentru deszăpezirea drumurilor județene

Mai multe articole

Consiliul Județean Botoșani a parcurs toți pașii și a finalizat procedurile pentru ca operațiunile de deszăpezire a drumurilor județene pe care le administrează prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri să se desfășoare, și în această iarnă, în cele mai bune condiții.

Conform prevederilor Acordului cadru încheiat pentru perioada 2021 – 2024 privind prestarea serviciilor de deszăpezire cu utilaje și autoutilaje specifice acestui tip de lucrări și cu personal calificat, firmele ce vor opera pe fiecare bază au fost stabilite astfel:

–              Lot I – Baza Botoșani: Asocierea ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL – 07 CCC SRL

–              Lot II – Baza Dorohoi: Asocierea ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL – 07 CCC SRL

–              Lot III – Baza Săveni: LOIAL TRANS SRL

–              Lot IV – Baza Trușești: Asocierea ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL – 07 CCC SRL

Având în vedere apropierea iernii, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a întreprins toate demersurile și a semnat contractele subsecvente cu firmele desemnate, iar în perioada imediat următoare se va proceda la emiterea ordinului de începere în vederea completării stocurilor cu material antiderapant pentru fiecare bază în parte. La această dată, există un stoc de aproximativ 900 de tone de material antiderapant rămas neutilizat din sezonul precedent.

De asemenea, în funcție de evoluția condițiilor meteo se va decide și emiterea ordinului de începere pentru mobilizarea utilajelor în baze.

„Ca în fiecare an, începem organizarea pentru deszăpezirea drumurilor județene din timp, astfel încât să fim pregătiți încă de la apariția primelor fenomene meteo specifice iernii. Din fericire, vremea este prietenoasă deocamdată, însă noi ne dorim ca toate cele patru baze să fie dotate cu tot ce este necesar pentru a putea interveni rapid și eficient în orice moment”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea lucrărilor prevăzute în Acordul cadru pentru perioada 2021 – 2024 este de aproximativ 38 milioane lei cu TVA, iar valoarea totală a contractelor subsecvente doar pentru acest sezon de iarnă, care se va încheia pe 15 martie 2023, este de 12.681.265 lei cu TVA, cheltuielile putând fi influențate, fără a depăși valoarea maximă a contractelor, de severitatea condițiilor meteo și de frecvența intervențiilor.

Înainte de a porni într-o deplasare pe drumurile județene, șoferii pot afla starea acestora apelând Dispeceratul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani la telefon 0231/510.792.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți