spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Percheziţii DIICOT la ONG-uri din Iaşi bănuite că recrutau fete pe care la exploatau: „Condiţia era să fii virgină”

Mai multe articole

Procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu poliţişti de la Combaterea Crimei Organizate, au efectuat, astăzi, mai multe percheziţii la sediile unor ONG-uri şi la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de minori.

La data de 09.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iași efectuează 5 percheziţii în municipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

„În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional)”, precizează reprezentanții IPJ Botoșani.

Zeci de tinere din Iași au fost păcălite

Minorele acuză că erau abuzate sexual și torturate fizic, după ce erau păcălite cu promisiunea că vor prospera și vor avea un viitor fericit.

Abuz sexual, abuz psihologic, acte de tortură și manipulare sunt fapte tulburătoare care ar fi avut loc la sediul comun al fundațiilor Kasta Morrely, o agenție de modă pentru tineret, și Erodemos, o organizație pentru implicarea tinerilor în proiecte civice.

Ambele din Iași. Amândouă se află sub comanda aceleiași persoane – Morel Bolea.

Fetele care erau membre trebuiau să renunțe la familie, la prieteni și să se dedice lui Morel Bolea, scrie Antena3.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți