spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ultimul bulibașă al romilor botoșăneni s-a stins din viață

Mai multe articole

Doliu în comunitatea romă

Ioan Stoica, ultimul bulibașă al romilor botoșăneni, s-a stins din viață în cursul zilei de duminică, la doar câteva ore după ce a suferit o intervenție chirurgicală.

Corpul neînsuflețit al acestuia este depus acasă, în municipiul Botoșani. Înmormântarea va avea loc joi, 27 octombrie, ora 12:00.

Ioan Stoica a fost un om de bază a comunității de romi și singurul om care putea să calmeze comunitatea romă.

„Președintele Partidului Phralipe al Romilor din județul Botoșani, își exprimă sincere condoleanțe față de familia Bulibasului. A lăsat o comunitate de romi lipsiți de apărare în fata autorităților. În calitate de președinte a comunității de romi din județul Botoșani, voi susține în continuare comunitatea de romi prin consiliere juridică gratuită și prin continuarea muncii sale în limita posibilităților atât morale, civile, cât și financiare”, a declarat Nicoi Florin, președintele Partidului Phralipe al Romilor din județul Botoșani.

„Odată cu moartea bulibasului, comunitatea a devenit mai puțin protejată în fața lipsurilor din sistem, comunitatea a devenit mai fragilă, având în vedere că rasismul în instituții crește de la an la an, a completat Florin Nicoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți