spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O mapă cu documente false cântărește cât o lucrare penală

Mai multe articole

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au descoperit ascunse într-un autocar, cinci documente false pe care şoferul autocarului intenţiona să le transporte în Italia.

În data de 6 octombrie, în jurul orei 11:25, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza localității Gorban, un autocar, cursă regulată pe ruta Republica Moldova – Italia, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 52 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit ascunse, într-o mapă aflată în spatele unui scaun al autocarului, cinci documente cu însemnele autorităţilor române: patru cărți de identitate şi un permis de conducere, având imprimate date și fotografii ale altor persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri. 

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetățean din R. Moldova, în Chișinău, care l-a rugat să transporte plicul în care se găseau cele cinci documente, în Italia și să-l predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți