spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Bătrân transportat la spital cu arsuri, în urma unui incendiu provocat de o explozie

Mai multe articole

Un bătrân de 91 de ani a suferit arsuri, iar o bucătărie de vară a fost distrusă aproape în totalitate în urma unei explozii, urmată de incendiu. S-a întâmplat astăzi, la prânz, în localitatea Roșiori, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze în camera respectivă.

Deflagrația s-a produs în momentul în care bărbatul a vrut să folosească aragazul din bucătăria de vară și a aprins un chibrit. Flăcările au cuprins, aproape instantaneu, mai multe bunuri din interior, dar și tavanul încăperii.

„Cu toate că bătrânul a suferit arsuri la picioare și la față, a avut puterea să scoată din interior o butelie care ardea. Ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au constatat că ardea întreaga construcție și că există pericolul de explozie, în interior fiind încă o butelie. Incendiul a fost stins în limitele găsite”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Bătrânul a fost preluat de o ambulanță aparținând SAJ și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare.

Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

– nu folosiţi butelii de aragaz fără regulator de presiune, dacă au garnituri deteriorate sau dacă furtunul de cauciuc prezintă porozităţi, crăpături sau deformări.

– în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei și al aparatului de utilizare;

– deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

– nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați și nu utilizați surse de foc înainte de aerisi încăperea;

– înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise;

– întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;

– umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate și numai în centru autorizate în acest sens.

Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului! Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun! Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți