spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ninge fără oprire în România. Zona în care stratul de zăpadă a depășit 50 cm

Mai multe articole

Ninge puternic la munte, iar stratul de zăpadă a ajuns la aproape 70 de centimetri la Bâlea Lac. Traficul este restricționat în zonă, atât din cauza zăpezii şi a ceții, dar şi a unor căderi de pietre pe carosabil.

Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și materal antiderapant. Aceștia îi avertizează pe șoferii care circulă în zonă să fie prudenţi și să aibă mașinile echipate de iarnă.

Grosimea stratului de zăpadă a ajuns la 60-70 de centimetri pe Transfăgărăşan. Salvamontiștii îi îndeamnă pe turiști să renunțe la ture lungi.

Continuă să ningă în creasta Făgărașului. Stratul de zăpadă proaspăt ninsă depășește 20 de centimetri, astfel că s-au format și troiene de 60-70 cm, transmite Salvamont Argeș.

„Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că în perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii. Pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19.30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment…”, arată Salvamont Argeș, potrivit Antena3.ro.

La rândul lor, salvamontiștii din Sibiu atrag atenția turiștilor, având în vedere temperaturile scăzute și intensificarea precipitațiilor din zona montană, să se informeze despre starea vremii înainte de a porni la drum și să se echipeze corespunzător.

„Momentan la altitudini de 2.000 de metri există un strat consistent de zăpadă.

La altitudini de peste 1600 de metri vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza calduroasa și o pelerină de ploaie, folie de supraviețuire, lanternă frontală, baterie externă pentru telefon sau sa economisiti bateria telefonului, o sticlă de apă și baton energizant”, spun salvamontiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți