spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

A IX-a ediție a Seminarului Eminescu de la Ipotești cu zeci de participanți din România, Republica Moldova și Ucraina

Mai multe articole

Memorialul Ipotești ‒ Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează în perioada 16 – 17 septembrie 2022 ediția a IX-a a Seminarului Eminescu, manifestare deja de tradiție.

Studenți și profesori din mai multe centre universitare din România, din Republica Moldova și Ucraina vor participa timp de două zile la mese rotunde, lecturi în dialog și la alte activități care au ca obiect aprofundarea creației eminesciene.

Ca și în edițiile anterioare, cei peste douăzeci de participanți de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Universitatea din Tiraspol (Chișinău) și de la Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți vor pătrunde în spațiul matricial al sensibilității eminesciene al Ipoteștilor prin intermediul câtorva texte poetice supuse dezbaterilor și explorărilor analitice.

Lucrările Seminarului debutează pe 16 septembrie, de la ora 10:00, cu o secțiune condusă de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu (Memorialul Ipotești / Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava),care va include un Moment Ion Caramitru.

Secțiunile Lecturi în dialog vor fi moderate, pe 16 septembrie, de conf. univ. dr. Daniela Petroșel (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), textul eminescian propus spre interpretare fiind Ca o făclie…, iar în cea de-a doua zi, pe 17 septembrie, de lector univ. dr. Gina Puică (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), care va modera secțiunea dedicată interpretării critice a textului O, stingă-se a vieții…

Manifestarea se va încheia cu o vizită la Mănăstirea Agafton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți