spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Salvatorii au participat la peste 1.000 de misiuni, în ultimele 24 de ore, la nivel național

Mai multe articole

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.307 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

La nivel național, 1.094 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (251 cazuri), urmată de județele Timiș (53 cazuri), Constanța (47 cazuri) și Hunedoara (46 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 37 de incendii, precum și în cazul altor 167 de intervenții în sprijinul comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

O misiune, care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc în județul Timiș, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o hală din localitatea Giarmata. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 800 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în limititele găsite, în urma acestui eveniment nefiind înregistrate victime.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (1), Harghita (1), Mureș (1), Prahova (1) și Suceava (1).

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 236 de pompieri salvatori cu 158 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru intervenția imediata în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți