spot_img
duminică, octombrie 2, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Județul Botoșani va avea 14 stații antigrindină

Mai multe articole

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a întâlnit în această dimineață cu Daniel Florea, director de program al operatorului licențiat al Unității de Combatere a Căderilor Antigrindină Moldova (UCCG Moldova) și Cristian Delibaș, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Botoşani.

Discuțiile au vizat suplimentarea punctelor de lansare de pe raza județului Botoșani, cu 4 puncte noi. Suplimentarea se face pentru acoperirea întregului areal al zonelor de cultură.

În urma discuțiilor, au fost identificate 4 locații, urmând ca pe parcursul zilei de astăzi să se facă determinările din teren, pentru a vedea dacă locațiile corespund.

Primele 10 puncte s-au stabilit în luna mai, iar astăzi se face recunoașterea pentru încă 4 puncte pe raza comunelor Durnești, Albești, Răuseni și Avrămeni.

În perioada următoare se vor efectua studiile geotehnice pentru cele 14 locații.

În total, județul Botoșani va avea 14 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, care vor face parte din Grupul de combatere Suceava – Botoșani, coordonarea operațională a acestuia urmând a fi realizată prin punctul de comandă al UCCG Moldova 1 – Iași.

Prefectul Sorin Cornilă a declarat că agricultura este un domeniu prioritar la nivelul Executivului, iar rachetele antigrindină vor proteja culturile agricole de pe raza județului Botoșani. Este vorba despre implementarea Hotărârii de Guvern nr. 426/25.03.2022 privind aprobarea obiectivelor etapei a XXII-a 2022 a Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creștere a precipitațiilor pe perioada 2010 – 2024.

Dacă totul va decurge conform planificării, în primăvara anului 2024 vom avea 14 stații antigrindină funcționale care vor acoperi întreaga raza a județului Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți