spot_img
marți, aprilie 16, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Lucrări de modernizare finalizate pe două sectoare de drum județean afectate de alunecări de teren (FOTO)

Mai multe articole

Lucrările de asfaltare a două sectoare de drum județean, DJ296, Roma-Nicșeni, respectiv DJ293,Dumeni-Havârna, afectate de alunecările de teren, s-au finalizat.

„Botoșănenii pot circula în condiții foarte bune pe aceste sectoare de drum care, în trecut, puneau mari probleme traficului. Lucrările de la Roma-Nicșeni și Dumeni-Havârna au fost foarte complexe. În primă fază, au avut loc intervențiile pentru stabilizarea versanților, care s-au ridicat la aproximativ 6,5 milioane de euro și care au fost finanțate de către Compania Națională de Investiții. Apoi, din bugetul asigurat de Consiliul Județean, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a efectuat lucrările la noua cale de rulare, a căror valoare a depășit un milion de euro”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, susține că problemele infrastructurii rutiere sunt prioritare pentru Consiliul Județean.

„Locuitorii județului, indiferent de zonă, au nevoie de drumuri bune și de aceea facem eforturi pentru a aduce infrastructura rutieră la cele mai înalte standarde. Finalizarea acestor două proiecte deschide oportunități de dezvoltare a celor două zone ale județului, ceea ce, în definitiv, este obiectivul final al muncii noastre”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean.

La Compania Națională de Investiții sunt, în diferite stadii de analiză, proiecte pentru stabilizarea altor trei sectoare de pe DJ296, care prezintă probleme din cauza alunecărilor de teren. Un prim sector, de 2,6 kilometri, este situat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea, un al doilea de 1,35 kilometri, este situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma și altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți