spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Activități pentru promovarea siguranței pe internet și a respectării regulilor de circulație, organizate de polițiști la o grădiniță din Botoșani

Mai multe articole

La data de 17 august 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Botoşani au fost alături de copiii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 22 din Botoșani, în mijlocul cărora au derulat activităţi de informare pe 2 teme: prevenirea victimizării minorilor prin infracţiuni informatice, precum şi respectarea regulilor de circulaţie rutieră.

Activitatea a avut loc în colaborare cu Asociaţia OvidiuRo.

Siguranţa pe internet a fost unul din subiectele dezbătute de poliţişti cu preșcolarii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, evitarea discuţiilor cu persoane cunoscute pe internet, adoptarea unui limbaj corespunzător sau implicarea părinţilor în activităţile desfăşurate în spaţiul digital.

Prevenirea victimizării prin infracțiuni informatice reprezintă o prioritate a Poliției Române pentru anul 2022, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive, întrucât aceștia petrec timp în spațiul virtual.

De asemenea, s-au purtat discuţii despre regulile care trebuie respectate pe stradă : traversarea străzii prin locurile special amenajate, semnificaţia culorilor semaforului electric, obligaţii ce trebuie respectate în calitate de biciclist, alegerea unor locuri de joacă ferite de orice pericol.

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți