spot_img
vineri, august 19, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Activități de prevenire și combatere a consumului de substanțe interzise, organizate de polițiștii în cadrul programului „Bibliovacanța”

Mai multe articole

În perioada 7 – 22 iulie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară s-au alăturat activităților organizate de către Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani în cadrul programului „Bibliovacanța”.

Polițiștii au urmărit informarea participanților cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise. Prevenirea și combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliției Române.

Principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceștia sunt mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experiențe.

Continuând acțiunile dedicate siguranței acestora, în perioada 07 – 22 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani s-au alăturat activităților organizate de către Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani, fiind organizate întâlniri cu participanții, în scopul informării acestora cu privire la pericolele ce stau în spatele consumului de droguri și substanțe interzise.

Celor prezenți le-au fost oferite informații și exemple concrete ale modului în care consumul de droguri și alte substanțe interzise afectează persoanele consumatoare, urmările pe termen scurt și lung ale consumului de droguri, astfel încât să înțeleagă pe de o parte riscurile la care se expun consumând aceste substanțe, iar pe de altă parte modificările produse în comportamentul persoanelor dependente.

Persoanele participante au experimentat starea pe care o simt cei care sunt sub influența consumului de droguri sau chiar alcool, prin utilizarea ochelarilor care simulează consumul acestor substanțe.

Au fost de asemenea purtate discuții despre consecințele legale asumate de către persoanele implicate în traficul de droguri.

Polițiștii vor continua în perioada următoare activitățile circumscrise prevenirii și combaterii consumului de substanțe interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți