spot_img
joi, aprilie 18, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Patrimoniul Muzeului Județean va fi mutat în clădirea CEC (FOTO)

Mai multe articole

Patrimoniul Muzeului Județean din Botoșani a fost împachetat, iar în perioada următoare se va efectua mutarea propriu-zisă pentru a se putea preda constructorilor clădirea în vederea demarării procesului de reabilitare.

În urma demersurilor făcute de către conducerea Consiliului Județean Botoșani, s-a semnat un contract de închiriere a două etaje din clădirea CEC, astfel încât tot patrimoniul Muzeului Județean, în special cel friabil și materialul de natură arheologică, precum ceramica Culturii Cucuteni, să fie depozitat în condiții adecvate. Transportul exponatelor se va face cu ajutorul Armatei, Muzeul Județean Botoșani urmând a încheia un protocol în acest sens cu Batalionul 355 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani.

„În perioada următoare vor începe procedurile de mutare, pentru a elibera clădirea Muzeului în vederea demarării lucrărilor de reabilitare și restaurare. Aceasta va începe imediat ce proiectul constructorului va primi toate avizele, iar Compania Națională de Investiții va da ordinul de începere a lucrărilor. Reabilitarea clădirii muzeului este un proiect important, iar prin transpunerea lui în practică, botoșănenii vor avea parte de un muzeu modern, cu facilități de ultimă oră, așa cum există în toate marile orașe ale Europei”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Reabilitarea Muzeului presupune lucrări de amploare de consolidare a fundației, structurii, dar și înălțarea mansardei, pentru a se putea amenaja aici spațiile administrative. De asemenea, se vor reface tencuiala, finisajele și elementele decorative.  La finalul lucrărilor, spațiul expozițional va fi extins de la 17 săli la 23 de săli de expunere. În plus se vor crea noi spații pentru ateliere creative și săli multimedia.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 36 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare a Consiliului Județean este de aproximativ 577 de mii de lei.

De-a lungul anilor, clădirea a găzduit Prefectura, Consiliul Județean, biroul medicului șef al județului, biroul medicului șef veterinar, cel al inspectorului șef de poliție, instituția de coordonare a învățământului și a cultelor, iar din 1977 adăpostește Muzeul Județean de Istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți