spot_img
vineri, august 19, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Nouă tineri au fost reținuți, iar trei au fost plasați sub control judiciar, după ce au provocat scandal cu cuțite și focuri de armă în centrul municipiului Botoșani (FOTO/VIDEO)

Mai multe articole

Nouă persoane au fost reținute de polițiști și trei au fost plasate sub control judiciar, după incidentele din noaptea de 5 spre 6 iulie, din municipiul Botoșani.

Cei 12 tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 35 de ani, sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

„Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs faptele, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale. În cursul zilei de mâine, 7 iulie, cei 9 tineri, față de care au fost emise ordonanțe de reținere vor fi prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Toate acestea s-au petrecut după ce la data de 6 iulie 2022, în jurul orei 00:30, polițiștii din Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Botoșani,  cu privire la faptul că se deplasează cu autoturismul pe strada Marchian, din municipiul Botoșani, și este urmărit de un alt autoturism.

Echipajul de poliție care a fost direcționat înspre zona respectivă a constatat că, pe strada susmenționată, are loc un conflict între patru persoane, intervenind în forță pentru aplanarea acestuia.

Din cercetările efectuate până în acest moment, a reieșit faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, între apelant și alte 3 persoane, a avut loc o altercație, cei patru lovindu-se reciproc, împrejurare în care tânărul de 24 de ani, folosindu-se de un cuțit, ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict. 

Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceștia, apelantul și doi tineri de 31 și 17 ani, ambii din orașul Flămânzi au fost conduși la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, din comuna Cristești, a rămas internat în unitatea spitalicească.

În acest context, în jurul orei 02:00, un grup de persoane din anturajul victimelor agresiunii, în timp ce se deplasau pe Bulevardul Mihai Eminescu, au intrat în conflict cu un alt grup de tineri, din anturajul apelantului, intervenind pentru aplanarea acestuia două echipaje de poliție, care se aflau în zonă.

Întrucât persoanele implicate nu s-au supus somațiilor polițiștilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Ulterior, a fost stabilită identitatea celor implicați, o parte dintre aceștia fiind conduși la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți