spot_img
marți, august 9, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O nouă ediție a expoziției „Ia – Valențe Contemporane”

Mai multe articole

Muzeul Judeţean Botoşani găzduiește, în perioada 24 – 30 iunie 2022, în spațiul Galeriilor de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani, cea de-a VI-a ediție a expoziției colective de arte vizuale ,,IA – VALENȚE CONTEMPORANEˮ.

Evenimentul este dedicat zilei de 24 iunie – Ziua Universală a iei, zi sărbătorită ca urmare a inițiativei comunității on-line ,,La Blouse Roumaineˮ, începând din anul 2013, în toate zonele României și în toate comunitățile românești din întreaga lume. Asfel, ia este  recunoscută ca simbol internațional al culturii române și o sursă de inspirație pentru numeroși creatori de artă.

Proiectul expozițional, realizat de Liceul de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani (prof. coordonatori Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu) în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, reunește pe simeze lucrări de pictură și grafică realizate de elevi, absolvenți și profesori din Botoșani, care au avut ca motiv de inspirație ia – componentă esențială a costumului tradițional românesc. Acestora li se alătură ca artiști-invitați: Nicoleta Cărare (Bacău), Anca Georgescu (Constanța) și Liviu Șoptelea (Botoșani).

Curatorii evenimentului sunt Ana Coșereanu, Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 24 iunie 2021, ora 13. Prezentarea evenimentului va fi făcută de prof. Laura Tocariu – șef Secția de Artă Plastică și Etnografie.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 9:30 – 16:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți