spot_img
luni, august 15, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Expoziția Dialog epistolar: Mihai Eminescu – Veronica Micle

Mai multe articole

În 2000, apărea la Editura Polirom volumul Dulcea mea Doamnă/ Eminul meu iubit: corespondență inedită Mihai Eminescu – Veronica Micle: scrisori din arhiva familiei Graziella și Vasile Grigorcea, ediție îngrijită, transcriere, note și prefață de Christina Zarifopol-Illias.

Lungul drum al acestor scrisori e relatat de Christina Zarifopol-Illias în prefața cărții, cu inserții inevitabile, explicative, din viața celor care au venit, de-a lungul vremii, în atingere cu acestea.

„De la publicarea postumelor lui Eminescu nu a mai apărut nimic de o asemenea amploare şi însemnătate în bibliografia eminesciană”, scria Nicolae Manolescu despre acest eveniment editorial.

Ocupându-și locul cuvenit în cultura română, aceste scrisori completează corespondența descoperită și publicată până în acel an în volumul XVI din M. Eminescu Opere, ediția academică, și în volumul Când te-am văzut, Verena… (Cartea Românească, 1998).

Cu ocazia ediției din iunie 2022 a Zilelor Eminescu, Memorialul Ipotești  întreprinde demersul inedit de a expune publicului reproducerea integrală a scrisorilor nepublicate până în anul 2000, aparținând lui Mihai Eminescu și Veronica Micle, cu accent pe dialogul epistolar, în care s-au angrenat cele două personalități în intervalul 1878-1883.

Scrisorile din expoziție sunt reproduse cu acceptul Editurii Polirom din Iași. Selecția  documentară este realizată de Mihaela Anițului și Ala Sainenco, iar conceptul grafic aparține Lilianei Grecu.

Expoziția va fi vernisată miercuri, 15 iunie, ora 15:00, în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea”, în cadrul Zilelor Eminescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți