spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

30 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele 24 de ore

Mai multe articole

Pompierii și salvatorii SMURD, din județul Botoșani, au avut 30 de misiuni de protejare a vieții, mediului şi valorilor materiale, în ultimele 24 de ore.

S-a acționat pentru stingerea a șase incendii și acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 16 persoane care aveau probleme medicale.

La aceste evenimente se adaugă două activități de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, două misiuni în sprijinul refugiaților, două acțiuni de recunoaștere în teren, de informare și educare preventivă, dar și două misiuni de asanare a unor fântâni.

Șase incendii generate de neglijență

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Botoșani s-au produs șase incendii. Bajura (oraș Darabani), municipiul Botoșani, Trușești și Răuseni sunt localitățile unde au avut loc aceste evenimente.

La Trușești a ars parțial un buldoexcavator, iar la Bajura flăcările au distrus un autoturism, dar și garajul unde era parcat. Cele două incendii au fost generate, cel mai probabil, de un scurtcircuit. Tot din cauza unui scurtcircuit, o hotă din bucătăria unui apartament din municipiul Botoșani a luat foc. Flăcările au fost stinse înainte de a produce pagube materiale însemnate. Și o oală uitată pe aragazul în funcțiune a luat foc, iar pentru înlăturarea pericolului au fost chemați pompierii.

La Răuseni și în municipiul Botoșani s-au înregistrat două incendii de vegetație uscată. Pentru stingerea celor șase incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 43 de pompieri militari și voluntari.

Pe timpul intervențiilor au fost protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.500.000 lei.

Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale de cca. 100.000 lei.

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro”, se precizează într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți